Tips για μαμάδες: Τρεις συνταγές για μαλακτικό ρούχων με αιθέρια έλαια

Ώρα να φτιάξετε το δικό σας μαλακτικό ρούχων .

Tips για μαμάδες: Τρεις συνταγές για μαλακτικό ρούχων με αιθέρια έλαια

Συνήθως χρησιμοποιείτε μαλακτικό κατά το πλύσιμο των ρούχων προκειμένου να μυρίζουν όμορφα. Σωστά; Τι θα λέγατε όμως να φτιάχνατε το δικό σας μαλακτικό με φυσικά υλικά;

Παρακάτω θα βρείτε τρεις συνταγές για μαλακτικό ρούχων που έχουν ως υλικά τη μαγειρική σόδα, το ξίδι , το αλάτι και αιθέρια έλαια. Τα οικολογικά αυτά μαλακτικά αφήνουν τα ρούχα απαλά και με μια έντονη αίσθηση φρεσκάδας.

Μαλακτικό με ξίδι

Το ξίδι σε αυτή τη συνταγή μαλακώνει το ύφασμα και δρα ως αντιβακτηριακός και αντιμικροβιακός παράγοντας.

Για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή, θα χρειαστείτε:

Υλικά

Εκτέλεση

Χρησιμοποιήστε ένα χωνί για να ρίξετε το ξίδι απευθείας σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Για κάθε φλιτζάνι ξίδι που χρησιμοποιείτε, προσθέστε 10 έως 15 σταγόνες αιθέριων ελαίων.Σφραγίστε το μπουκάλι ψεκασμού και ανακινήστε το για ανάμιξη. Μπορείτε να το προσθέσετε στη θήκη μαλακτικού πριν την έναρξη του προγράμματος πλύσης ή στο στεγνωτήριο.

Μαλακτικό με μαγειρική σόδα

Για το δεύτερο φυσικό μαλακτικό ρούχων θα χρειαστείτε άλατα Epsom και μαγειρική σόδα. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε τα συγκεκριμένα άλατα, χρησιμοποιήστε χοντρό θαλασσινό αλάτι.

Υλικά

  • Άλατα Epsom
  • Μαγειρική σόδα
  • Αιθέρια έλαια

Εκτέλεση

Ανακατέψτε τα άλατα Epsom και τη μαγειρική σόδα μαζί σε ένα δοχείο. Χρησιμοποιήστε ¼ φλιτζάνι μαγειρική σόδα για κάθε πλήρες φλιτζάνι αλάτων Epsom.
Για κάθε φλιτζάνι άλατα Epsom, προσθέστε 10 έως 15 σταγόνες αιθέριων ελαίων. Κλείστε το δοχείο και ανακινήστε το καλά.Προσθέστε δύο έως τρεις κουταλιές της σούπας αυτού του μείγματος απευθείας στο πλυντήριο σε κάθε πλύση.

Μαλακτικό με ξίδι και μαγειρική σόδα

Εάν προτιμάτε ένα υγρό μαλακτικό για το πλυντήριο σας, αυτή είναι μια καλή εναλλακτική λύση.

Για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή, θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • Ζεστό νερό
  • Μαγειρική σόδα
  • Ξίδι
  • Αιθέρια έλαια

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε ζεστό νερό και μαγειρική σόδα. Για κάθε φλιτζάνι νερού, ανακατεύετε ½ φλιτζάνι μαγειρικής σόδας.Μόλις αναμειχθούν νερό και μαγειρική σόδα, προσθέστε αργά το ξίδι. Χρησιμοποιήστε ½ φλιτζάνι ξίδι για κάθε φλιτζάνι νερού.Για κάθε φλιτζάνι νερού στο μείγμα, ανακατεύετε 5 έως 10 σταγόνες αιθέριων ελαίων.
Ρίξτε ένα ¼ φλιτζάνι αυτού του μείγματος απευθείας στη ειδική θήκη μαλακτικού και πλύνετε τα ρούχα ως συνήθως.

Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε από αυτά τα τρία φυσικά μαλακτικά για να διατηρήσετε τα ρούχα απαλά.

Πηγή: maidright.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved