Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε τα πλαστικά τάπερ από λίπη και λεκέδες

  • Απλά tips για να εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές και κάθε ίχνος λεκέ από τα τάπερ σας
  • Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα
  • Καθαρίστε τα με ξύδι
Tips για μαμάδες: Έτσι θα καθαρίσετε τα πλαστικά τάπερ από λίπη και λεκέδες

Οι νοικοκυρές και δη οι μαμάδες λατρεύουμε τα τάπερ. Εκεί βάζουμε το φαγητό που περίσσεψε για να το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο, το σνακ ή το φαγητό των παιδιών για να φάνε στην παραλία ή οπουδήποτε εκτός σπιτιού, το φαγητό το δικό μας που παίρνουμε στη δουλειά και πολλά πολλά ακόμα.

Ο καθαρισμός των τάπερ βέβαια είναι μία άλλη υπόθεση. Τα λίπη, τα υπολείμματα φαγητού και οι μυρωδιές φεύγουνε με δυσκολία και πολλές φορές ένα πλύσιμο δεν αρκεί.

Τι μπορείτε να κάνετε για να τα καθαρίσετε αποτελεσματικά τα τάπερ και να τα αποθηκεύσετε πεντακάθαρα στο ντουλάπι μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά;

Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα

mageiriki soda taper

Η μαγειρική σόδα είναι ένα υλικό που υπάρχει σε κάθε σπίτι και εκτός από τις συνταγές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με πολλούς τρόπους και στην καθαριότητα του σπιτιού. Ένας από αυτός είναι και για να καθαρίσουμε αποτελεσματικά τα τάπερ μας.

Θα χρειαστείτε:

  • 4 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
  • 1/4 φλιτζάνι χλιαρό νερό

Τι πρέπει να κάνετε:

Αναμείξτε το χλιαρό νερό με τη μαγειρική σόδα και ρίξτε το περιεχόμενο στο τάπερ αφού πρώτα το έχετε αδειάσει από τα υπολείμματα φαγητού. Αφήστε το μείγμα να δράσει για περίπου 30 λεπτά κι έπειτά καθαρίστε το κανονικά με υγρό πιάτων κι ένα σφουγγάρι.



Καθαρίστε τα με ξύδι

Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα με νερό και ξύδι.

taper ouzina

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • μαγειρική σόδα

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλε στο τάπερ το νερό, τη σόδα και το ξύδι και ιδανικά αφήστε το μείγμα να δράσει για ένα ολόκληρο βράδυ. Την επόμενη ημέρα, πλύντε κανονικά το τάπερ με υγρό πιάτων και όλα τα λίπη, τα υπολείμματα φαγητού και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved