Tips για μαμάδες: Πέντε τρόποι για να διώξετε τις μύγες από το σπίτι

Πώς θα απαλλαγείτε από τις μύγες μια για πάντα;

Tips για μαμάδες: Πέντε τρόποι για να διώξετε τις μύγες από το σπίτι

Μπορεί να λένε ότι τα κουνούπια είναι ο εφιάλτης του καλοκαιριού και οι μύγες όμως, δεν πάνε πίσω. Ένα ανοιχτό παράθυρο ή μία ανοιχτή μπαλκονόπορτα αρκούν για να τρυπώσουν στο σπίτι. Κάθονται παντού και μεταφέρουν μικρόβια και ασθένειες στις επιφάνειες που έρχονται σε επαφή και εμείς συνήθως τρέχουμε ξωπίσω τους με μία πετσέτα ή ένα ρούχο για να τις διώξουμε από το σπίτι.

Ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι πιο απλοί τρόποι για να κρατήσουμε τις μύγες μακριά από το σπίτι, χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε εντομοαπωθητικά ή μία περιουσία.

Βάλτε αρωματικά φυτά στο μπαλκόνι ή το περβάζι του παραθύρου

Οι έντονη μυρωδιά των αρωματικών φυτών απωθούν τις μύγες. Το μόνο που έχετε να κάνετε λοιπόν είναι να βάλατε στο μπαλκόνι ή το περβάζι του παράθυρο σας εφόσον υπάρχει χώρος μερικά αρωματικά φυτά. Τα καλύτερα για αυτήν την περίπτωση θεωρούνται η μέντα, η λεβάντα, το θυμάρι και το δεντρολίβανο.

Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα μπορείτε να κόψετε μερικά κλωναράκια από τα φυτά και να τα κρεμάσετε σε διάφορα σημεία του σπιτιού, αφού πρώτα τα έχετε τυλίξει σε ένα τούλι. Με αυτόν τον τρόπο και οι μύγες θα μείνουν μακριά και το σπίτι σας θα μυρίζει υπέροχα.

Χρησιμοποιήστε το γαρύφαλλο (το μπαχαρικό)

Μία ακόμα μυρωδιά που απεχθάνονται οι μύγες είναι η μυρωδιά του γαρύφαλλο. Βάλτε σε ένα μικρό μπολάκι μερικά ξυλάκια από το μπαχαρικό και βάλτε τα δίπλα στις πόρτες και τα παράθυρα στα δωμάτια που συχνάζουν περισσότεροι οι μύγες.

Διώξτε τις μύγες με ξύδι

Οι μύγες απεχθάνονται και το ξύδι, συνεπώς μία μικρή ποσότητα λευκού ξυδιού σε ένα μπολ σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ιδιαίτερα κοντά στις πόρτες και τα παράθυρα, θα κάνει μία χαρά τη δουλειά του. Προτιμήστε το λευκό ξύδι καθώς δε μυρίζει κι έτσι δεν θα το καταλαβαίνετε καν στο χώρο.

ksudi

Διαβάστε επίσης: Δέκα απίθανες χρήσεις του ξυδιού στην καθημερινότητά σας

Φτιάξτε μία παγίδα με μηλόξυδο

Σε αντίθεση με το απλό ξύδι, το μηλόξυδο έλκει τις μύγες και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε μία παγίδα. Πάρτε ένα πλαστικό μπουκάλι, βγάλτε το καπάκι, κόψτε τον λαιμό και γυρίστε τον ανάποδα. Στερεώστε τον στο μπουκάλι με μία ταινία και προσθέστε μέσα νερό, μηλόξυδο και λίγο υγρό πιάτων. Κουνήστε το με προοχή για να ανακατευτεί το μείγμα και βάλτε το μπουκάλι στο δωμάτιο του σπιτιού που έχει τις περισσότερες μύγες. Οι μύγες θα μυρίσουν το μηλόξυδο και επειδή της έλκει, τα πέσουν μέσα στο μπουκάλι μη μπορώντας να βγουν ξανά έξω.

Μην αφήνετε άπλυτα πιάτα και σκουπίδια

Οι μύγες έλκονται από τα σάπια φρούτα και λαχανικά, τα σκουπίδια και τα υπολείμματα φαγητού. Εξίσου βασικό λοιπόν είναι να έχετε τον νεροχύτη σας πάντα καθαρό, και να πετάτε τα σκουπίδια ιδιαίτερα αυτά που περιέχουν υπολείμματα φαγητό, όσο το δυνατόν πιο άμεσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved