Tips για μαμάδες: Δέκα χρήσεις της μπίρας στο σπίτι εξαιρετικά χρήσιμες

Πολλές από αυτές πιθανόν να μην τις είχατε φανταστεί.

Tips για μαμάδες: Δέκα χρήσεις της μπίρας στο σπίτι εξαιρετικά χρήσιμες

Από τις πρώτες χρήσεις της μπίρας που πιθανόν σας έρχονται στο μυαλό είναι στη μαγειρική σε ζύμες ή σε κουρκούτι.

Όμως δεν είναι μόνο αυτές. Η μπίρα, που έχει την τιμητική της ειδικά το καλοκαίρι αλλά με τους λάτρεις της να την καταναλώνουν όλη τη διάρκεια του χρόνου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καθαριστικό, καταπραϋντικό ή για την ομορφιά.

Ας δούμε δέκα από αυτές τις χρήσεις

Προσθέτει λάμψη στα ξύλινα έπιπλα

Το ξύλινο τραπέζι σας φαίνεται θαμπό και χαλαρό; Βρέξτε ένα καθαρό πανί με μπίρα και τρύψτε τις ξύλινες επιφάνειες. Τα έπιπλά σας θα αποκτήσουν την χαμένη τους λάμψη.

bira

Θρέφει τα μαλλιά

Τα μαλλιά σας φαίνονται θαμπά και θολά; Αξιοποιήστε τη μπίρα που έχετε σπίτι σας.Η μπίρα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και βιταμίνες και το αλκοόλ λειτουργεί για να καθαρίσουν οι πόροι του τριχωτού της κεφαλής.Ρίξτε ένα ποτήρι μπίρα στα μαλλιάς σας, κάντε απαλό μασάζ, αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά και ξεπλύντε με άφθονο νερό.

Αφαιρεί τους λεκέδες του καφέ

Οι ανθρακούχες ιδιότητες της μπίρας την καθιστούν ένα εύχρηστο προϊόν καθαρισμού, ειδικά σε λεκέδες καφέ ή τσαγιού. Ρίξτε λίγο φρέσκια μπίρα στη λεκιασμένη περιοχή και τρίψτε ελαφρά. Ξεπλύντε με νερό και στη συνέχεια περάστε το λεκέ με απορρυπαντικό ρούχων.

Βοηθά στην πέψη

Σύμφωνα με μελέτη η μπίρα «επιταχύνει σημαντικά την γαστρική κένωση» βοηθώντας στην πέψη. Μπορείτε να πιείτε κανονική μπίρα ή μπίρα χωρίς αλκοόλ.

Κρατά τις μύγες μακριά

Δεν υπάρχει πιο ενοχλητικό πράγμα την ώρα που τρώτε να τριγυρίζουν μύγες πάνω από το κεφάλι σας. Η μπίρα είναι η ...σωτηρία σας. Γεμίστε μισό ποτήρι, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και κάντε τρύπες. Οι μύγες προσελκύονται από τη μυρωδιά της και θα πέσουν μέσα.

Χαρίζει λάμψη σε παλιά κοσμήματα

Λόγω της χαμηλής της οξύτητας, η μπίρα είναι ιδανική για να γυαλίσετε μεταλλικά αντικείμενα, όπως ανοξείδωτα σκεύη και κοσμήματα. Απλά ρίξτε μπίρα σε ένα πανί και τρίψτε τα αντικείμενα / κοσμήματα.

bira xriseis

Διώχνει τη σκουριά

Τα οξέα στη μπίρα μπορούν να σπάσουν τη σκουριά και να σας βοηθήσουν να αφαιρέσετε τις βίδες πιο εύκολα. Ρίξτε λίγη μπίρα, περιμένετε λίγα λεπτά και δοκιμάστε ξανά.

Μαλακώνει το κρέας

Ένας εύκολος τρόπος να γίνει μαλακό και νόστιμο το κρέας πριν το ψήσετε είναι το βάλετε μέσα σε μπίρα. Τοποθετήστε το κρέας σε πλαστικό δοχείο, προσθέστε λίγη μπίρα και αφήστε τη να δράσει.

Μασάζ

Μετά από μια κουραστική μέρα, κάντε ένα μασάζ στην πλάτη σας, με ένα κουτάκι μπίρας. Το κυλινδρικό σχήμα βοηθάει στο να χαλαρώσουν οι μυς.

Αναζωογονεί την επιδερμίδα

Η μπίρα τονώνει την επιδερμίδα σας και συμβάλλει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λείο και πιο λαμπερό.

Πηγή: experthometips.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved