Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε σωστά τον νεροχύτη

Δείτε πώς θα απολυμάνετε σωστά τον νεροχύτη της κουζίνας.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε σωστά τον νεροχύτη

Ίσως πιστεύετε ότι το υγρό απορρυπαντικό πιάτων με το οποίο καθαρίζετε καθημερινά τον νεροχύτη, αρκεί για να απολυμανθεί. Όμως δεν ισχύει.

Για να απαλλαγείτε από τους λεκέδες και να κάνετε το νεροχύτη της κουζίνας να λάμπει από καθαριότητα μπορείτε να εφαρμόσετε τις ακόλουθες συμβουλές:

Αδειάστε τον νεροχύτη

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα του νεροχύτη, πλύντε πιάτα , μαχαιροπίρουνα, και απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα τροφών. Σαπουνίστε επίσης το νεροχύτη με το σφουγγάρι ξεπλένοντας με άφθονο νερό.Το οξύ και το αλάτι από τα τρόφιμα μπορούν να καταστρέψουν το φινίρισμα του νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα. Γι' αυτό το ξέπλυμα είναι μια καλή καθημερινή πρακτική ακόμα και όταν δεν έχετε χρόνο για πλήρη καθαρισμό.

mageiriki soda

Μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα όλο το νεροχύτη και το σφουγγάρι τρίψτε με κυκλικές κινήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια για να δώσει μια υπέροχη μυρωδιά σε όλη την κουζίνα σας.

Ξίδι

Αφού έχετε τρίψει το νεροχύτη με σόδα, προσθέστε ξίδι. Θα αρχίσει να αφρίζει, δεν είναι όμως ανησυχητικό. Τρίψτε μαλακά με το σφουγγάρι τις γωνίες του νεροχύτη και το σημείο στο σιφόνι και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό.Εναλλακτικά μπορείτε να ξεπλύνετε το νεροχύτη από τη σόδα, και στη συνέχεια να τον καλύψετε με χαρτοπετσέτες που έχετε ραντίσει με λευκό ξίδι. Αφήστε τις για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι.

xsidi

Καθαρίστε τις βρύσες

Τώρα που ο νιπτήρας είναι καθαρός λάμπει, μην ξεχάσετε να καθαρίσετε τη βρύση με ένα ήπιο απορρυπαντικό πιάτων. Στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα πανί εμποτισμένο με ξίδι και περάστε τα σημεία γύρω από τη βρύση.

Προσοχή: αν υπάρχει μάρμαρο σε κάποιο σημείο του νεροχύτη αποφύγετε το ξίδι, το λεμόνι και φυσικά τη χλωρίνη, καθώς αποχρωματίζει και διαβρώνει την επιφάνειά του.

Πηγή: organizedmom.net

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved