Tips για μαμάδες: Έτσι θα εξαφανίσετε από τα ρούχα το λεκέ από καρπούζι

Δείτε πώς θα αφαιρέσετε τον πιο συνηθισμένο λεκέ του καλοκαιριού.

Tips για μαμάδες: Έτσι θα εξαφανίσετε από τα ρούχα το λεκέ από καρπούζι

Το καρπούζι είναι από τα αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Έχει ελάχιστες θερμίδες, μας δροσίζει και δημιουργεί ένα αίσθημα κορεσμού.

Θρεπτικά συστατικά

Ειδικότερα, το καρπούζι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες Α και C. Περιέχει επίσης λυκοπένιο και βήτα καροτένιο, δύο ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη και θεραπεία της καρδιακής νόσου και του καρκίνου.Όσο πιο ώριμο είναι το καρπούζι, τόσο περισσότερα οφέλη προσφέρει στην υγεία. Σε ποσοστό 90% το καρπούζι αποτελείται από νερό, γι' αυτό βοηθά στην αντιμετώπιση καταστάσεων όπως η σοβαρή αφυδάτωση, τα νεφρικά προβλήματα και η αναιμία.

Πολλές φορές όμως αφήνει στα ρούχα, και όχι μόνο των παιδιών, λεκέδες που συχνά τους υποτιμούμε θεωρώντας ότι θα βγουν στο πλύσιμο. Ωστόσο, ορισμένες φορές κι ανάλογα με το ύφασμα, μπορεί να αφήσει σκιές.

karpouzi

Ποια είναι η λύση

Εάν το λεκιασμένο ρούχο φέρει την ένδειξη "μόνο στεγνό καθάρισμα", θα πρέπει να το πάτε στο καθαριστήριο. Στα υπόλοιπα ρούχα, αφαιρείτε τα υπολείμματα καρπουζιού και ταμπονάρετε το λεκέ με μια χαρτοπετσέτα. Προσοχή να μη τρίψετε το λεκέ βαθύτερα στο ύφασμα.

Ξεπλύνετε το λεκέ

Το συντομότερο δυνατό, ξεπλύνετε το λεκέ με κρύο νερό. Να θυμάστε ότι ρίχνετε το νερό στην ανάποδη πλευρά του ρούχου, έτσι ώστε ο χυμός καρπουζιού να φύγει από την αντίθετη κατεύθυνση.

Λευκαντικό

Χρησιμοποιήστε ένα λευκαντικό με βάση το οξυγόνο για να διασπάσει τον λεκέ. Αφήστε το λεκέ να μουλιάσει για μερικά λεπτά ή για μερικές ώρες (ανάλογα με το μέγεθος του λεκέ) και μετά πλένετε το ρούχο σύμφωνα με την ετικέτα. Εναλλακτικά χρησιμοποιείστε απορρυπαντικό πιάτων ή πλυντηρίου. Εάν ο λεκές παραμένει, επαναλάβετε τη διαδικασία με το λευκαντικό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved