Tips για μαμάδες: 3 αντικείμενα της κουζίνας που αποθηκεύετε με λάθος τρόπο

Πιθανότατα αυτά τα λάθη στην οργάνωση της κουζίνας να τα κάνετε κι εσείς.

Tips για μαμάδες: 3 αντικείμενα της κουζίνας που αποθηκεύετε με λάθος τρόπο

Για να είναι μία κουζίνα λειτουργική είναι σημαντικό να έχει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Για την ακρίβεια, πάρα πολλούς. Τρόφιμα, πιάτα, τάπερ, ηλεκτρικές συσκευές, τηγάνια, κατσαρόλες, ποτήρια και πολλά πολλά ακόμα πρέπει να τοποθετηθούν έξυπνα σε ντουλάπια και συρτάρια.

Στόχος όμως δεν είναι μόνο να τα αποθηκεύσουμε αλλά και να τα προστατεύσουμε. Για αυτό και είναι σημαντικό να ξέρουμε πώς πρέπει να φυλάξουμε το κάθε τι.

Όσον αφορά τα τρία παρακάτω αντικείμενα πάντως οι περισσότεροι τα αποθηκεύουμε λάθος.

Ποτήρια κρασιού

skeui kouzinas lathos apothikeusi 2

Τα γνωστά κολονάτα ποτήρια. Όπως όλα τα ποτήρια και τις κούπες, σπεύδουμε να τα τοποθετήσουμε ανάποδα στο ντουλάπι. Μέγα λάθος. Τα κολονάτα ποτήρια πρέπει να φυλάσσονται με το στόμιο προς τα πάνω μιας και αυτό είναι το πιο εύθραυστο σημείο.

Μαχαίρια

Φυλάτε κι εσείς τα μαχαίρια στο συρτάρι με τα μαχαιροπίρουνα; Κακώς. Τα μαχαίρια φθείρονται πολύ πιο εύκολα όταν τρίβονται με άλλα μεταλλικά αντικείμενα και μειώνεται σημαντικά η διάρκεια ζωής τους. Αντ' αυτού προτιμήστε να τα τοποθετήσετε σε έναν μαγνήτη τοίχου.

Αντικολλητικά σκεύη

Τα αντικολλητικά τηγάνια και κατσαρόλες είναι από τα αγαπημένα σκεύη κάθε νοικοκυράς. Όπως όμως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, για να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα και μεταχείριση. Όσον αφορά την αποθήκευσή τους, το πιθανότερο είναι κι εσείς να φυλάτε το ένα μέσα στο άλλο, κάτι που όμως θα τα φθείρει πολύ πιο γρήγορα. Βέβαια οι αποθηκευτικοί χώροι σε μία κουζίνα δεν είναι άπειροι, έτσι εάν δεν έχετε άλλη εναλλακτική, βάλτε τουλάχιστον ανάμεσά τους ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved