Tips για μαμάδες: Πώς θα φροντίσετε σωστά τα αντικολλητικά σκεύη σας;

Έξι tips που κάθε νοικοκυρά πρέπει να γνωρίζει.

Tips για μαμάδες: Πώς θα φροντίσετε σωστά τα αντικολλητικά σκεύη σας;

Τα αντικολλητικά τηγάνια, κατσρόλες, γκριλ κτλ είναι από τα αγαπημένα μας μαγειρικά σκεύη, καθώς μας δίνουν τη δυνατότητα να μαγειρεύουμε τα φαγητά μας πολύ εύκολα και χωρίς πολλά λιπαρά. Τα χρησιμοποιούμε κατά κόρον στην καθημερινότητά μας, κάνουμε όμως ό,τι πρέπει για την σωστή τους φροντιδα;

Ο τρόπος χρήσης και καθαρίσματος των αντικολλητικών σκευών μπορεί να επηρεάσει τη διάρκεια ζωής τους για αυτό κι εμείς σήμερα μοιραζόμαστε μαζί σας μερικά tips για να τα προστατεύσετε.

Η πρώτη χρήση

Πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά το αντικολλητικό σας σκεύος πλύντε το με ζεστό νερό και σαπούνι για τα πιάτα. Αντί να το αφήσετε να στεγνώσει μόνο του, σκουπίστε το με μία μαλακή πετσέτα.

Μαγείρεμα στη σωστή θερμοκρασία

Για την καλύτερη φροντίδα των αντικολλητικών σκευών, αλλά και το σωστό μαγείρεμα, είναι σημαντικό να πετύχουμε την κατάλληλη θερμοκρασία μαγειρέματος. Σε σχέση με τα άλλα μαγειρικά σκεύη, τα αντικολλητικά τηγάνια, κατσαρόλες κτλ έχουν καλύτερη απόδοση σε ελαφρώς μικρότερες θερμοκρασίες. Θα καταλάβετε ποια είναι η σωστή θερμοκρασία για να τα χρησιμοποιήσετε, εάν βάζοντας λίγο βούτυρο σε ένα ζεστο σκεύος που είναι για μερικά λεπτά πάνω στο μάτι, αυτό αφρίζει και δεν καίγεται, ούτε μαυρίζει.

Χρησιμοποιείτε πάντα λίγο λάδι ή βούτυρο όταν μαγειρέυετε

Μπορεί η αντικολλητική ιδιότητα των συγκεκριμένων μαγειρικών σκευών να συνεπάγεται ότι το φαγητό δεν θα κολλήσει, είναι όμως απαραίτητο πριν βάλετε το φαγητό στην κατσαρόλα ή το τηγάνι να ρίξετε έστω και μία μικρή ποσότητα λάδι ή βούτυρο.

Αποφύγετε τη χρήση μεταλλικών αντικειμένων για το ανακάτεμα

Για να ανακατέψετε το φαγητό σας σε ένα αντικολλητικό σκεύος προτιμήστε κουτάλες, σπάτουλες κτλ από ξύλο ή πλαστικό., καθώς τα μεταλλικά αντικείμενα ενδέχεται να φθείρουν την αντικολλητική επιφάνεια.

Προσοχή στο καθάρισμα

Καθαρίστε το αντικολλητικό σκεύος μόνο όταν θα έχει κρυώσει. Επίσης, ακόμα και εάν έχετε πλυντήριο πιάτων, καλό είναι να καθαρίσετε το αντικολλητικό σας σκεύος στο χέρι με ζεστό νερό. Καθαρίστε το καλά και απομακρύνετε κάθε ίχνος λιπαρού λεκέ.

Η σωστή αποθήκευση

Ο πιο σωστός τρόπος για να αποθηκεύσετε τα αντικολλητικά σκέυη είναι να τα κρεμάσετε. Έαν δεν έχετε αυτή τη δυνατότητα αποθηκεύστε τα στο ντουλάπι με μία καθαρή πετσέτα να προστατεύει την αντικολλητική επιφάνειά τους.

Πηγή: thespruce.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved