Πώς θα φτιάξετε σπιτικά επιθέματα στήθους

Να πώς θα φτιάξετε στο σπίτι επιθέματα στήθους για το θηλασμό.

Πώς θα φτιάξετε σπιτικά επιθέματα στήθους

Ο μητρικός θηλασμός προσφέρει στη μητέρα την καλύτερη γέφυρα για να περάσει από την εγκυμοσύνη στη μητρότητα. Θηλάζοντας το μωρό της μια μαμά, μαθαίνει τις συνήθειές του, έχει την ευκαιρία να το κρατά αγκαλιά για πολλές ώρες και να παίρνει από αυτό τα αισθητικά ερεθίσματα που θα την κάνουν να έχει αρκετό γάλα και να αισθάνεται πληρότητα. Η φασική ορμόνη του θηλασμού, η ωκυτοκινη ή αλλιώς "ορμόνη της αγάπης" χαρίζει στη μητέρα που θηλάζει την αίσθηση της ικανοποίησης από τον εαυτό της και την προστατεύει από την αίσθηση της μονοτονίας.

Στο μωρό ο μητρικός θηλασμός προσφέρει τροφή για να μεγαλώσει και αντισώματα για να μην αρρωσταίνει, ενώ του εξασφαλίζει πολλές ώρες αγκαλιάς με τη μαμά του. Η αγκαλιά αυτή σημαίνει σιγουριά, ασφάλεια, τρυφερότητα και αμέτρητα νευρολογικά ερεθίσματα από τη θερμοκρασία, τη μυρωδιά, το απαλό της δέρμα στη δική του επιδερμίδα και μέσα στο στόμα του.

Ο θηλασμός είναι μια μοναδική σχέση και μια συνύπαρξη δύο οργανισμών με εκπληκτικά αποτελέσματα: η γυναίκα γίνεται μητέρα και το μωρό μεγαλώνει με την αίσθηση ότι η ζωή είναι γλυκιά.

Πού χρησιμεύουν τα επιθέματα στήθους

biy epithemata stithous 1

Τα επιθέματα στήθους είναι απαραίτητα σε μερικές γυναίκες καθώς υπάρχει αρκετή ροή από το στήθος τους και με αυτόν τον τρόπο εμποδίζουν να λερωθούν τα ρούχα τους. Συνήθως οι ειδικοί προτείνουν ότι το στήθος που θηλάζει πρέπει να αναπνέει γι' αυτό θα πρέπει να τα χρησιμοποιεί μια θηλάζουσα μαμά μόνο ένα πραγματικά χρειάζεται και μόνο για λίγες ώρες εάν βρίσκονται εκτός σπιτιού.

Επειδή όμως τα επιθέματα είναι ακριβά για κάποιες μητέρες, υπάρχει τρόπος να τα φτιάξει κανείς στο σπίτι.

Σπιτικά επιθέματα στήθους

Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:

  • Ένα αντρικό φανελάκι ολοβάμβακο, μακό, επίπεδης ύφανσης
  • Ψαλίδι
  • Στυλό
  • 1 κούπα του τσαγιού
  • Βελόνα
  • Κλωστή
  • Κοπτοράπτη (προαιρετικά)

Πώς θα τα φτιάξετε:

Χρησιμοποιώντας το στόμιο και όχι τη βάση της κούπας για πατρόν, ζωγραφίστε στη φανέλα 32 κύκλους μεγέθους όσο το στόμιο της κούπας. Αν χωρούν κι άλλοι κύκλοι, φτιάξτε τους. Κόψτε προσεκτικά. Βάλτε τους δίσκους που κόψατε στον έναν επάνω στον άλλο ανά τέσσερις και ράψτε τους μεταξύ τους στο χέρι ή σε κοπτοράπτη.

Με 32 δίσκους θα έχετε 4 ζευγάρια σπιτικά ολοβάμβακα επιθέματα στήθους.

Αν περισσεύουν δίσκοι, ράψτε τους όλους σε τετράδες τον ένα επάνω στον άλλο.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χρωματιστή κλωστή κεντήματος για πιο όμορφο αποτέλεσμα.

Δείτε τη διαδικασία και στο βίντεο που ακολουθεί:



Τα επιθέματα θα τα πλένετε στο χέρι με νερό, ενίοτε και με σαπούνι και θα τα ξεπλένετε καλά. Δεν είναι απαραίτητο το σιδέρωμα, εκτός αν έχετε πληγωμένες θηλές. Αν έχετε πολύ γάλα και βρέχεστε συνεχώς, φορέστε επιθέματα του εμπορίου ή κοχύλια θηλασμού αν βγαίνετε εκτός σπιτιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved