Τζίντζερ: Πώς η κατανάλωσή του ωφελεί τον θηλασμό;

Ποια τα οφέλη του τζίντζερ για τη θηλάζουσα μητέρα; 

Τζίντζερ: Πώς η κατανάλωσή του ωφελεί τον θηλασμό;

Την περίοδο του θηλασμού, η διατροφή της μέλλουσας μητέρας καθορίζει την ποιότητα του μητρικού γάλακτος και την υγιή ανάπτυξη του μωρού, καθώς μέσω του μητρικού γάλακτος, το μωρό προσλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται.

Το τζίντζερ ή αλλιώς η πιπερόριζα έχει χαρακτηριστική γεύση, το καταναλώνουμε ωμό ή και μαγειρεμένο και είναι γνωστό για την θρεπτική του αξία και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Τα τελευταία χρόνια είναι πολύ δημοφιλές και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της ναυτίας, της δυσκοιλιότητας και της ημικρανίας.

Ποια είναι τα οφέλη του τζίντζερ για τη θηλάζουσα μητέρα;

Η κατανάλωση του τζίντερ θεωρείται ασφαλής και την περίοδο του θηλασμού. Μάλιστα, κάποιοι υποστηρίζουν ότι συγκαταλέγεται στις λακτογόνες τροφές και μπορεί να βοηθήσει κάποιες γυναίκες στην παραγωγή μητρικού γάλακτος. Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά.

Τα οφέλη ωστόσο, από την κατανάλωσή του για τη θηλάζουσα μητέρα, είναι πολλά:

Αντιμετωπίζει τις ναυτίες
Η ναυτία δεν είναι μόνο σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Πολλές γυναίκες έχουν ναυτία και τις πρώτες εβδομάδες μετά τον τοκετό, και ένα ρόφημα με τζίντζερ μπορεί να συμβάλλει στην αντιμετώπισή τους.

Κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα
Κλινικές μελέτες αποδεικνύουν ότι το τζίντζερ κάνει καλό στη λειτουργία του εντέρου και γενικά σε όλο το πεπτικό σύστημα.

Μειώνει το στρες
Το τζίντζερ περιέχει υψηλές ποσότητες αντιοξειδωτικών και βιοενεργών ενώσεων, τα οποία συμβάλλουν στη μείωση του στρες και μακροπρόθεσμα στην ψυχική υγεία.

Ανακουφίζει από τον πόνο
Το τζίντζερ έχει αντιφλεγμονώδη δράση και η κατανάλωσή του μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση κάθε είδους πόνου.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Το τζίντζερ περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και γενικά θεωρείται ότι έχει μεγάλη θρεπτική αξία. Η κατανάλωσή του ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει σε έναν γερό και καλά θωρακισμένο οργανισμό.

Ανακουφίζει από τα συμπτώματα αλλεργίας
Η χρήση τζίντζερ στη θεραπεία αλλεργιών είναι διαδεδομένη στην παραδοσιακή ιατρική. Ερευνητικές μελέτες έχουν δείξει ότι το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των συμπτωμάτων ορισμένων μορφών αλλεργίας, όπως η αλλεργική ρινίτιδα.

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved