Το λέει η επιστήμη: Ο Φλεβάρης φέρνει αρκετά μωρά τον Νοέμβρη

  • Και ναι, σε αυτό εμπλέκεται και η Ημέρα των Ερωτευμένων.
  • Γιατί γεννιούνται πολλά μωρά τον Νοέμβριο
  • Τα παιδιά του Νοεμβρίου: Έξι ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τους
Το λέει η επιστήμη: Ο Φλεβάρης φέρνει αρκετά μωρά τον Νοέμβρη
Photo by Federico Plevak on Unsplash

Δεν είναι λίγα τα μωρά που γεννιούνται τον Νοέμβριο. Σύμφωνα με στοιχεία του 2015 από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας, περίπου 16.263 μωρά συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας της Ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου. Αυτό είναι ένα γεμάτο 6% από τον μέσο όρο των άλλων εβδομάδων. Στην πραγματικότητα, η μόνη φορά που η ακίδα σύλληψης είναι είναι ξανά υψηλότερη είναι την εβδομάδα των Χριστουγέννων, πράγμα που εξηγεί γιατί ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο δημοφιλής μήνας γεννήσεων. (Τώρα που το σκέφτομαι, Σεπτέμβρη γεννήθηκα !!!)

Γιατί γεννιούνται πολλά μωρά τον Νοέμβριο

sillipsi moron tin hmera tou agiou valentinou 1

Photo by Marcel Fagin on Unsplash

Σύμφωνα με τα στοιχεία του NHS, τα ποσοστά σύλληψης ανεβαίνουν από την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και για δύο εβδομάδες μετά. Αυτό εξηγεί όλα εκείνα τα γενέθλια του Νοεμβρίου.

«Ο έρωτας είναι σίγουρα στον αέρα αυτή την εποχή του χρόνου», λέει στην Telegraph η Sarah-Jane Marsh, Πρόεδρος του Προγράμματος Μητρότητας στο NHS Αγγλίας.

Άρα λοιπόν, αν είστε γεννημένοι τον Νοέμβριο, τότε σίγουρα ξέρετε πότε έγινε η σύλληψή σας. Αρκεί και μόνο να γνωρίζετε ότι είστε ένα μωρό του "έρωτα"!

Τα παιδιά του Νοεμβρίου: Έξι ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά τους

sillipsi moron tin hmera tou agiou valentinou 3

Photo by Katie Smith on Unsplash

Ζουν πολλά χρόνια

Έρευνες του Πανεπιστημίου του Chicago έδειξαν ότι τα μωρά που γεννιούνται το φθινόπωρο τείνουν να ζουν περισσότερα χρόνια, απ' ό,τι τα παιδιά που γεννιούνται τον Μάρτιο, τον Μάιο ή τον Ιούλιο.

Είναι παιδιά του Αγίου Βαλεντίνου

Κατά πάσα πιθανότητα, αυτά τα παιδιά έχουν συλληφθεί την ημέρα των ερωτευμένων. Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο απέδειξαν ότι η σύλληψη των μωρών που γεννιούνται τον Νοέμβρη έγινε την εβδομάδα του Αγίου Βαλεντίνου ή μια εβδομάδα μετά.

Γράφουν με το αριστερό

Τα παιδιά που γεννιούνται αυτό τον μήνα τείνουν να γράφουν με το αριστερό χέρι. Αυτό τουλάχιστον έδειξε η έρευνα στη Γερμανία.

sillipsi moron tin hmera tou agiou valentinou 4

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης

Σύμφωνα με μια έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο τα μωρά που γεννιούνται τον Νοέμβριο έχουν τα χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης σε σχέση με τα παιδιά που γεννιούνται την άνοιξη.

Τους αρέσει ο αθλητισμός

Όπως και άλλα μωρά του φθινοπώρου, έτσι και αυτά είναι προορισμένα να τους αρέσει ο αθλητισμός.

Το τυχερό τους λουλούδι

Το γενέθλιο λουλούδι τους είναι το χρυσάνθεμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved