Όλα όσα αγχώνουν μια νέα μαμά

Ειδικά τον πρώτο χρόνο.

Όλα όσα αγχώνουν μια νέα μαμά

Η επιστροφή το σπίτι με το μωρό είναι από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές αλλά και από τις πιο αγχωτικές για τους γονείς.

Ειδικά για τη νέα μητέρα που περνάει το πρώτο διάστημα μόνη μαζί με το μωρό η αγωνία για το αν θα τα καταφέρει είναι μεγάλη. Τρώει αρκετά, γιατί κλαίει, γιατί δεν δέχεται την πιπίλα, γιατί δεν κοιμάται, είναι μερικά μόνο από τα καθημερινά ζητήματα που την απασχολούν.

Και όχι μόνο. Για παράδειγμα το μωρό μπορεί να μη βυζαίνει αρκετά δυνατά ή για αρκετή ώρα τις πρώτες 24- 36 ώρες και οι μαστοί μπορεί να την ενοχλούν. Επίσης:

Το μωρό αρνείται το στήθος

‘Ενας από τους συνηθέστερους λόγους που το μωρό έχει πρόβλημα να θηλάσει είναι γιατί δυσκολεύεται να αναπνεύσει.Φροντίστε λοιπόν ο μαστός σας να μην καλύπτει τα ρουθούνια του. ‘Ενας άλλος λόγος είναι ότι μπορεί να είναι συναχωμένο, εκνευρισμένο, ή απλά ανυπόμονο.

Το μωρό πιπιλάει

Για πολλά μωρά το να βυζαίνουν το στήθος της μητέρας τους είναι η πιο ευχάριστη εμπειρία της ημέρας. Σύντομα θα μάθετε να ξεχωρίζετε πότε θηλάζει πραγματικά και πότε απλώς πιπιλάει τη θηλή για να παίζει. Κατά το τάισμα μπορεί να το βλέπετε να θηλάζει, δυνατά και ρυθμικά, αλλά αν προσέξετε καλύτερα, θα διαπιστώσετε ότι δεν καταπίνει.

Το μωρό κοιμάται την ώρα που τρώει

Τις πρώτες ημέρες το μωρό μπορεί αν μην ενδιαφέρεται καθόλου να φάει. Μη στεναχωριέστε γι’ αυτό. Συνεχίστε να το βάζετε περίπου 5 λεπτά σε κάθε στήθος σε κάθε τάισμα. Μην τηρείτε ωστόσο άκαμπτη αυστηρότητα τη ρουτίνα του ταΐσματος. Αν το μωρό κοιμηθεί ενώ θηλάζετε , αφήστε το μισή ώρα και μετά ξυπνήστε το με το μαλακό και ξαναδοκιμάστε να του δώσετε το στήθος σας.

Το μωρό τρομάζει εύκολα

Τα περισσότερα μωρά ξαφνιάζονται και τρομάζουν σε κάθε απότομο, δυνατό θόρυβο ή απότομες κινήσεις ειδικά τις πρώτες εβδομάδες. Όταν σηκώνετε το μωρό για να το ταΐσετε, να το κρατάτε σταθερά και να του μιλάτε συνεχώς γλυκά. Σκύψτε το κεφάλι προς το μέρος του για να διακρίνει το πρόσωπο και τα μάτια σας και πάρτε το στην αγκαλιά σας πριν αρχίσει να κλαίει.

Το μωρό δαγκώνει

Πρόκειται για φυσική παρόρμηση και το μωρό σας μπορεί κάλλιστα να δαγκώσει ακόμα και πριν βγάλει δόντια. Όταν συμβεί κάτι τέτοιο , θα τιναχτείτε αυτόματα προς τα πίσω και ίσως αφήσετε κάποια κραυγή πόνου. Το μωρό θα τρομάξει, αλλά αν πείτε « όχι» σταθερά και χωρίς να φωνάζετε, γρήγορα θα μάθει να μην το κάνει αυτό, από πολύ μικρή ηλικία.

Διαβάστε επίσης

«8 πράγματα που θα ήθελα να ξέρει ο σύζυγός μου πριν γίνουμε γονείς» μια νέα μαμά εξομολογείται
Πρώτοι μήνες με το μωρό στο σπίτι: 5 tips για νέους γονείς
Η ζωή μιας νέας μαμάς μέσα από χιουμοριστικά ασπρόμαυρα σκίτσα
Πώς τα ξενύχτια ενέπνευσαν μία μαμά να βγάλει μαγικές φωτογραφίες με τα παιδιά της (pics)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved