«8 πράγματα που θα ήθελα να ξέρει ο σύζυγός μου πριν γίνουμε γονείς» μια νέα μαμά εξομολογείται

..με άκρως χιουμοριστικό και γλυκό τρόπο

«8 πράγματα που θα ήθελα να ξέρει ο σύζυγός μου πριν γίνουμε γονείς» μια νέα μαμά εξομολογείται

Γυρίσαμε στο σπίτι με το μωρό σε μια χαοτική κατάσταση άγνοιας. Δεν ξέραμε πολλά. Βασικά όχι. Δεν ξέραμε τίποτα. Είναι τόσα πολλά αυτά ήλπιζα να του είχα πει νωρίτερα, να του δώσω –αυτού του υπέροχου σύζυγου- μια ανάσα αυτοπεποίθησης. Αλλά δεν ήξερα, ούτε εγώ.

Κανείς από τους δύο μας δεν έχει ιδέα..

Ξέρω ότι δεν το έχεις ξανακάνει στο παρελθόν, αλλά μάντεψε. Ούτε εγώ! Το γεγονός ότι είμαι γυναίκα ή ότι κρατούσα παιδάκια όταν ήμουν φοιτήτρια δε μου προσδίδει κάποια παραπάνω εμπειρία και κυρίως, αυτό που ζούμε δεν είναι ένας διαγωνισμός γνώσεων. Ξέρω ότι δεν ξέρεις, απλά δεν ξέρω ούτε κι εγώ.

.. γι’ αυτό βοήθησε με

Μην περιμένεις από εμένα να σου ζητήσω κάτι. Βοήθησε με, όπως μπορείς. Θύμισέ μου να πάρω το χάπι μου ή γέμισε το ποτήρι μου με νερό όσο θηλάζω. Αν μπορείς να αλλάξεις και την επόμενη πάνα, θα με βοηθήσεις πολύ. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα από το να ξέρω ότι με σκέφτηκες.

Δώσε μου λίγο χρόνο

Και δεν εννοώ για να επανέλθω στα συζυγικά μου καθήκοντα αλλά για να με ξεκουράσεις κρατώντας εσύ για λίγο τον μικρό, χωρίς να δυσανασχετήσεις. Ένα ζεστό μπάνιο, μια ώρα στο κομμωτήριο ή ένας καφές με μια φίλη μου θα ξαναγεμίσουν τις μπαταρίες μου.

Θα κλαίω. Πολύ.

Έχω ακαθαρσίες στα χέρια μου. Δάκρυα. Πονάνε οι θηλές μου. Δάκρυα. Είμαι κουρασμένη και νυστάζω πολύ. Δάκρυα. Δεν ξέρω τι κάνω και τι να κάνω. Δάκρυα. Είμαι πιο χαρούμενη από ποτέ. Δάκρυα. Αυτό το μπισκότο είναι τόσο γευστικό. Δάκρυα.

Έχω τραγικά χαμηλή αυτοπεποίθηση

Η κοιλιά μου δεν έχει επανέλθει πλήρως. Δάκρυα. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι είμαι ακόμα έγκυος, τα μαλλιά μου είναι βρώμικα, τα ρούχα μου δεν μου κάνουν, οι κύκλοι γύρω από τα μάτια μου μαυρίζουν μέρα με τη μέρα και πιο πολύ. Η ντουλάπα μου έχει ρούχα σε μεγέθη που δεν πίστευα ότι θα φορέσω ποτέ και για όλα αυτά σε παρακαλώ κάνε υπομονή και συμπεριφέρσου μου με αγάπη και ευγένεια.

344f131eecc9ca35356156d8ee41ec0d

Μπορεί να περάσω ώρες στο μπάνιο

(Καλά, όσο μπορεί να γίνει αυτό) και εσύ να αναρωτιέσαι τι μπορεί να κάνω μέσα σε ένα τόσο μικρό δωμάτιο. Μπορεί να θέλω απλά να απολαύσω ένα ζεστό μπάνιο, να ξεφύγω έστω για λίγο από την ρουτίνα της καθημερινότητάς μου ή απλά να προσφέρω στον εαυτό μου λίγα λεπτά ηρεμίας. Σε παρακαλώ, σεβάσου το.

Δε θέλω επισκέψεις

Ναι, το σόι σου εννοώ. Το μωρό δεν είναι έκθεμα, χρειάζεται ξεκούραση και ξεκούραση χρειάζομαι κι εγώ. Καταλαβαίνω ότι θέλουν να το δουν αλλά θα το κανονίσουμε όταν μεγαλώσει λίγο παραπάνω. Λίγο.

Όλα θα πάνε καλά

Αν είμαστε μαζί, αν σε στηρίζω και με στηρίζεις όλα θα πάνε καλά. Θα μεγαλώσουμε ένα ευτυχισμένο μωρό μαζί και θα το ζήσουμε όλο αυτό, όπως κι αν είναι. Αρκεί να είμαστε μαζί. Σ’ αγαπώ.

Δες ακόμα:

Πρώτοι μήνες με το μωρό στο σπίτι: 5 tips για νέους γονείς

Δέκα υπέροχες φωτογραφίες μπαμπάδων στο δωμάτιο τοκετού

Δεκαπέντε απλές συμβουλές για την ανατροφή μίας κόρης από έναν μπαμπά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved