Πρώτοι μήνες με το μωρό στο σπίτι: 5 tips για νέους γονείς

Οδηγός επιβίωσης για τον πρώτο καιρό με το αγγελούδι

Πρώτοι μήνες με το μωρό στο σπίτι: 5 tips για νέους γονείς

Η άφιξη του μωρού στο σπίτι, είτε είναι το πρώτο είτε το περιμένουν αδερφάκια, είναι ένα σοκ. Ευχάριστο μεν, αλλά μαζί του φέρνει μεγάλες αλλαγές και μεταβολές στην καθημερινότητα. Παρακάτω θα δούμε 5 συμβουλές για να κυλήσουν ομαλά και όμορφα οι πρώτοι μήνες με το νέο μέλος στο σπίτι.

  1. Κεφάλαιο «ύπνος»

Πέρα από την φροντίδα του μωρού, κατά τους πρώτους μήνες, είναι πολύ σημαντικό να φροντίσετε και τον εαυτό σας. Οι ώρες ύπνου και ξεκούρασης θα μειωθούν τόσο πολύ, που καλό θα ήταν να τρέφεστε σωστά και να προμηθευτείτε με μερικά συμπληρώματα διατροφής. Η ενέργεια σας προβλέπεται να απορροφάται εξολοκλήρου από το μωρό οπότε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για πολλές ώρες κούρασης.

  1. Αποδεχτείτε την βοήθεια τρίτων

Πόσο μάλλον αν αυτοί είναι κοντινοί συγγενείς. Η κούραση που λέγαμε, η αδυναμία και η έλλειψη ενέργειας θα σας αποδείξουν σύντομα ότι δε θα έχετε τα ίδια αποθέματα ενέργειας με πριν. Έτσι, ακόμα κι αν είστε τελειομανής, θα πρέπει να δεχτείτε την προσφορά των οικείων σας και όσων θέλουν να βοηθήσουν.

  1. Βάλτε πρόγραμμα

Φυσικά, με ένα μωρό λίγων μηνών στο σπίτι, το πρόγραμμα δε μπορεί να πετυχαίνει πάντα. Και πάλι, η καταγραφή των υποχρεώσεών σας ή η ιεράρχηση των καθηκόντων σας μέσα στην ημέρα θα αποβεί πολύ χρήσιμη.

ccafbbeeb1fb03f425483cfc1ba4404b
  1. Βρείτε προσωπικό χρόνο

Όσο δύσκολο κι αν ακούγεται και όσο ονειρικό κι αν φαντάζει, ο προσωπικός χρόνος είναι ιδιαίτερα σημαντικός τον πρώτο καιρό. Η μετάβαση στην μητρότητα (ή την πατρότητα) δεν μπορεί να είναι εύκολη όσο καλή προετοιμασία κι αν έχει γίνει. Όμως, μπορεί να πραγματοποιηθεί πολύ ομαλότερα αν φροντίζετε μερικά λεπτά μέσα στην ημέρα να φοράτε καθαρά ρούχα, να βάζετε λίγο κραγιόν ή να κάνετε μια μάσκα προσώπου.

  1. Μην παραμελήσετε τον σύζυγό σας

Ούτε συναισθηματικά ούτε σεξουαλικά. Μπορεί τα βάρη της μητρότητας να βαραίνουν λίγο περισσότερο εσάς, όμως, σίγουρα ο νέος μπαμπάς έχει έρθει και αυτός αντιμέτωπος με ευθύνες που δεν είχε φανταστεί. Επιπλέον, φροντίστε να εκμεταλλευτείτε κάθε μικρή ευκαιρία που σας δίνεται για να έρθετε και πάλι πιο κοντά. Μόνο θέληση χρειάζεται.

Δείτε ακόμα:

Η αξία της οικογένειας, μέσα από τρυφερά σκίτσα που θα σας συγκινήσουν

Ισχύει πώς η πρώτη ερωτική εμπειρία καθορίζει τη μετέπειτα σεξουαλική ζωή;

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε σεξ;

Είναι φυσιολογικό να χρησιμοποιούμε βοηθήματα στη σεξουαλική μας ζωή;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved