Τι να περιμένετε την πρώτη νύχτα με το μωρό στο σπίτι

Πώς μπορεί να κυλήσει το πρώτο βράδυ με το νεογέννητο μωρό σας στο σπίτι.

Τι να περιμένετε την πρώτη νύχτα με το μωρό στο σπίτι
Bigstock

Η γέννα είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα.

Μπορεί να γεννήσατε με φυσιολογικό τοκετό και γρήγορα, με φυσιολογικό τοκετό αλλά μετά από αρκετές ώρες, με καισαρική τομή, μπορεί να είχατε τρομερούς πόνους, να χρειάστηκε το μωρό σας θερμοκοιτίδα…

Με όποιο τρόπο κι αν γεννήσατε το βέβαιο είναι ότι οι ενδορφίνες σας, οι ορμόνες που σας βοηθούν να διαχειριστείτε τον πόνο, εξακολουθούν να είναι σε υψηλό επίπεδο.

Για τις νέες μαμάδες που πονάνε, πρέπει να αναρρώσουν και παράλληλα να φροντίσουν το νεογέννητο, θα πρέπει να έχουν βοήθεια με το μωρό, ειδικά αν έχουν αμφιβολία ότι δεν θα τα καταφέρουν.

Μη διστάσετε λοιπόν να ζητήσετε βοήθεια αν αισθάνεστε υπερβολικά κουρασμένη την πρώτη νύχτα με το μωρό ή αν είστε σε τόση υπερένταση που δεν μπορείτε να ηρεμήσετε.

lathi-gonion-ston-ipno-tou-paidiou5.jpg

Βοήθεια

Είτε βασίζεστε κυρίως στην οικογένεια, τους φίλους ή τον σύντροφό σας, αυτές τις πρώτες μέρες στο σπίτι με το μωρό είναι σημαντικό να τους έχετε δίπλα σας. Η βοήθεια μπορεί να μην έχει να κάνει με τη φροντίδα του μωρού, αλλά να έχετε κάποιον να σας μαγειρέψει, να πλύνει τα ρούχα, να σας φέρει πράγματα που χρειάζεστε. Αν θηλάζετε , είναι σημαντικό να απολαύσετε τους πρώτους θηλασμούς χωρίς στο μυαλό σας να σκέφτεστε τι άλλο πρέπει να κάνετε και πώς θα τα προλάβετε.

Να θυμάστε ότι όλοι θέλουν να σας βλέπουν ευτυχισμένες και υγιείς σε αυτόν τον νέο ρόλο. Μην ντρέπεστε λοιπόν να ζητήσετε βοήθεια. Πρέπει να είστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας για να φροντίζετε το μωρό σας, κάτι που πιθανότατα σημαίνει ότι χρειάζεστε τη βοήθεια των γύρω σας.

mpanio-neogennitou.jpg

Μπάνιο

Οι περισσότεροι γονείς αγωνιούν για το πώς πρέπει να πιάσουν το νεογέννητο μωρό τους να το κάνουν μπάνιο. Θα το κρατήσουν με την παλάμη τους; Κι αν γλιστρήσει; Θα το κάνουν μπάνιο στο νιπτήρα; Κι αν δεν πλυθεί καλά; 'Η στην μπανιέρα; Αλλά δεν είναι επικίνδυνο; Όλες αυτές οι ερωτήσεις θα σας απασχολήσουν κι εσάς, ειδικά όταν του κάνετε το πρώτο μπάνιο με την επιστροφή σας από το μαιευτήριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι με τον έναν ή άλλο τρόπο θα βρείτε ποιος - από τους προτεινόμενους τρόπους - σας βολεύει καλύτερα.

Θα ελέγχετε συνέχεια το μωρό

Η πρώτη νύχτα ( και αρκετές επόμενες) θα είναι για σας και τον σύντροφό σας μακρά και αγχωτική. Ακόμα και αν γνωρίζετε ότι ταϊσατε το μωρό, το αλλάξατε και πλέον κοιμάται, δεν θα αντισταθείτε στον πειρασμό να ελέγχετε κάθε τόσο αν αναπνέει.

Πηγή: baby-chick.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved