Ομορφιά για μαμάδες: Οι χρυσοί κανόνες για μια τέλεια επιδερμίδα

Αψεγάδιαστη επιδερμίδα χωρίς κανένα κόστος.

Ομορφιά για μαμάδες: Οι χρυσοί κανόνες για μια τέλεια επιδερμίδα
Bigstock

Ονειρεύεστε να αποκτήσετε ένα άψογο και λαμπερό δέρμα; Το ίδιο κάνουμε όλες ψάχνουμε να βρούμε την τέλεια ρουτίνα περιποίησης επιδερμίδας με νέα προϊόντα που κυκλοφορούν καθημερινά στα ράφια των καταστημάτων και με ατελείωτες συμβουλές ομορφιάς να εμφανίζονται στις οθόνες μας.

Από το να πίνουμε αρκετό νερό μέχρι να τρώμε υγιεινά, όλες γνωρίζουμε τα βασικά, αλλά τι άλλο μπορούμε να κάνουμε για να πετύχουμε αυτή την φωτεινή επιδερμίδα; Λοιπόν, ευτυχώς, δεν χρειαζόμαστε ακριβές κρέμες και πολύωρες διαδικασίες, αλλά μόνο μερικές συμβουλές ομορφιάς που πρέπει να ακολουθήσουμε πιστά.

Ας δούμε μερικές βασικές συμβουλές ομορφιάς για μια τέλεια επιδερμίδα

Σωστό ντεμακιγιάζ

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να «ακούμε» το δέρμα μας και να το αφήνουμε να αναπνεύσει, ειδικά τις ώρες που κοιμόμαστε. Πρέπει να βρούμε το ιδανικό προϊόν ντεμακιγιάζ που θα ταιριάζει στο δικό μας δέρμα, ανάλογα αν έχουμε ξηρή, μεικτή ή λιπαρή επιδερμίδα.

Ενυδάτωση

Η έλλειψη υγρασίας μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε ακμή. Έτσι, οι καλύτερες στιγμές για ενυδάτωση είναι αμέσως μετά το ντους και ακριβώς πριν τον ύπνο. Δεν αρκεί μόνο μια καλή ενυδατική κρέμα, πρέπει να ενυδατωνόμαστε και εσωτερικά, να πίνουμε τουλάχιστον οχτώ ποτήρια νερό ημερησίως, και ίσως χρειαστεί να πάρουμε και ηλεκτρολύτες τις ημέρες που νιώθουμε πολύ αφυδατωμένες.

Excited Beautiful Woman With Clean Skin. Girl Beauty Face Care. Facial Treatment. Spa Skin Care, Bea

Καθημερινή αντηλιακή προστασία

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό κάθε φορά που βγαίνετε έξω όλες τις εποχές του χρόνου. Μακροπρόθεσμα, η έλλειψη αντηλιακής προστασίας μπορεί να προκαλέσει θαμπάδα, ακμή, ξηρότητα, γήρανση, έντονους μαύρους κύκλους και πανάδες.

Βιταμίνη C

Ένας ορός βιταμίνης C στην πρωινή μας ρουτίνα μπορεί να φανεί σωτήριος. Επιπλέον, οι κρέμες με βιταμίνη C μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία της επιδερμίδας μας από τον ήλιο και μπορούν να μας δώσουν μια πιο φωτεινή και λαμπερή επιδερμίδα με την πάροδο του χρόνου.

Απολέπιση χειλιών

Η απολέπιση στα χείλη μας μία φορά την εβδομάδα βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, αλλά η υπερβολική απολέπιση μπορεί να κάνει το δέρμα μας να αντιδράσει με υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας ή εξάρσεις. Η απολέπιση των χειλιών είναι εξίσου σημαντική καθώς οδηγεί σε πιο απαλά και ζουμερά χείλη.

Καθαρισμός με δροσερό νερό

Το ζεστό νερό μπορεί να ανοίξει τους πόρους και να ερεθίσει το δέρμα, και το παγωμένο να κλείσει τους πόρους και να εισχωρήσουν σε αυτούς υπολείμματα μακιγιάζ. Συνεπώς, το δροσερό νερό που να μην είναι ούτε καυτό, ούτε παγωμένο, αποτελεί την ιδανική επιλογή.

Καθαρές μαξιλαροθήκες

Οι μαξιλαροθήκες μας πρέπει να πλένονται κάθε βδομάδα. Μια μεταξωτή μαξιλαροθήκη μπορεί να μειώσει την τριβή μεταξύ του μαξιλαριού και του προσώπου μας και ως εκ τούτου να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης ακμής.

Με τις παραπάνω διαχρονικές, και εύκολες συμβουλές, θα αποκτήσετε το δέρμα των ονείρων σας εντελώς δωρεάν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved