Ομορφιά για μαμάδες: Tips για ζουμερά και ενυδατωμένα χείλη

Ενυδατωμένα χείλη: Πώς να αποφύγετε την ξηροδερμία των χειλιών.

Ομορφιά για μαμάδες: Tips για ζουμερά και ενυδατωμένα χείλη

Τα ενυδατωμένα χείλη χρειάζονται μια καθημερινή ρουτίνα περιποίησης. Το κλειδί βρίσκεται στα Τα σωστά προϊόντα ενυδάτωσης των χειλιών με ενυδατικά συστατικά. Ανακαλύψτε πώς να διατηρήσετε τα χείλη σας ενυδατωμένα με τις παρακάτω έξυπνες συμβουλές.

Τι συμβαίνει όταν τα χείλη είναι πολύ ξηρά;

Όταν τα χείλη μας έχουν στεγνώσει πολύ, μπορεί να ξεφλουδίσουν (αυτό που λέμε έχω σκασμένα χείλη). Σε σοβαρές περιπτώσεις, τα σκασμένα χείλη μπορεί να οδηγήσουν σε μόλυνση, και να ματώνουν.

Σε αντίθεση με το υπόλοιπο δέρμα, τα χείλη δεν έχουν αδένες λιπαρότητας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ενυδατωθούν από μόνα τους και γι’ αυτό το λόγο ξηραίνονται γρήγορα.

Tips για να διατηρήσετε τα χείλη ενυδατωμένα, υγιή και ζουμερά

Ενυδάτωση με βαζελίνη

Εφαρμόστε τακτικά μια μικρή ποσότητα βαζελίνης στα χείλη σας. Επίσης, πολύ ευεργετικές είναι και οι ενυδατικές κρέμες χειλιών που δεν περιέχουν άρωμα και περιέχουν έλαια όπως: καστορέλαιο, λάδι jojoba, λάδι καρύδας, βούτυρο καριτέ, ή κερί μέλισσας.

Επιλέξτε προϊόντα χωρίς γεύσεις ή αρώματα

χείλη είναι πιο ευαίσθητα από το υπόλοιπο δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι βλαβερό να χρησιμοποιούμε προϊόντα με χημικές ουσίες. Αποφύγετε τα αρωματισμένα lip balms με εσπεριδοειδή, μέντα, ή ευκάλυπτο και αποφύγετε συστατικά όπως η λανολίνη και η καμφορά—αυτά μπορεί να προκαλέσουν έντονο ερεθισμό και ξηρότητα.

Μην γλείφετε, δαγκώνετε ή ξεφλουδίζετε τα χείλη σας

Μπορεί να είναι αντανακλαστικό να γλείφετε τα χείλη σας όταν ξεφλουδίζουν ή όταν τα νιώθετε ξηρά, αλλά το σάλιο σας δεν τα ενυδατώνει και καθώς εξατμίζεται μπορεί να κάνει τα χείλη σας ακόμα πιο αφυδατωμένα. Αποφύγετε επίσης να δαγκώνετε ή να ξεφλουδίζετε τα χείλη σας, γιατί θα ερεθίσετε ακόμη περισσότερο το δέρμα.

Πίνετε αρκετό νερό

Η κύρια αιτία των ξηρών χειλιών είναι η αφυδάτωση, επομένως η κατανάλωση αρκετού νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των σκασμένων χειλιών. Το νερό γενικά βοηθάει την ενυδάτωση ολόκληρης της επιδερμίδας.

Κάντε απολέπιση στα χείλη σας

Εάν έχετε ξεφλουδισμένα χείλη, θα πρέπει να κάνετε απολέπιση για να βοηθήσετε στην απομάκρυνση των ξηρών ή νεκρών κυττάρων του δέρματος. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή οδοντόβουρτσα ή ένα scrub χειλιών χωρίς χημικά - ακόμα και ένα απλό χειροποίητο μείγμα ελαιόλαδου και καστανής ζάχαρης. Αποφύγετε την απολέπιση περισσότερο από μία φορά την εβδομάδα, γιατί η υπερβολική απολέπιση μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

Ακριβώς όπως προστατεύετε το υπόλοιπο δέρμα σας από τον ήλιο με αντηλιακό, θα πρέπει να προστατεύετε και τα χείλη σας. Επιλέξτε ένα ήπιο αντηλιακό για τα χείλη με συστατικά όπως οξείδιο ψευδαργύρου και οξείδιο του τιτανίου και τουλάχιστον 30 δείκτη προστασίας. Εφαρμόστε το πριν περάσετε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους ακόμη και το χειμώνα. Σε περιπτώσεις ηλιακού εγκαύματος, πιέστε τα χείλη σας με ένα δροσερό πανί, περιποιηθείτε τα με προϊόντα αλόης βέρα και φυσικά πιείτε άφθονο νερό.

Αποφύγετε τα lip gloss

Τα lip gloss περιέχουν συστατικά που προορίζονται να αυξήσουν τη ροή του αίματος και να κάνουν τα χείλη σας να φαίνονται πιο έντονα. Προτιμήστε προϊόντα περιποίησης χειλιών με ενυδατικά συστατικά όπως βιταμίνη Ε για να αποκτήσετε απίστευτα σαρκώδη χείλη.

Με πληροφορίες από: masterclass.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved