Ομορφιά για μαμάδες: Έξι tips για όμορφη επιδερμίδα το φθινόπωρο

Φροντίστε την ταλαιπωρημένη σας επιδερμίδα  το φθινόπωρο.

Ομορφιά για μαμάδες: Έξι tips για όμορφη επιδερμίδα το φθινόπωρο
Bigstock

Τώρα το φθινόπωρο η επιδερμίδα σας χρειάζεται φροντίδα και έξτρα ενυδάτωση. Η σωστή περιποίηση θα επαναφέρει τη χαμένη της λάμψη αποτρέποντας παράλληλα τους ερεθισμούς.

Αυτό μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

Κάντε απολέπιση

Μετά το καλοκαίρι η επιδερμίδα, χρειάζεται απολέπιση και ενυδάτωση. Φτιάξτε λοιπόν μια σπιτική κρέμα απολέπισης, απλώστε την στο πρόσωπό σας και κάντε κυκλικές κινήσεις αποφεύγοντας το έντονο τρίψιμο.

Για το ευαίσθητο δέρμα, η απολέπιση μία φορά την εβδομάδα ή το δεκαπενθήμερο είναι αρκετή.

omorfia.jpg

Ενυδατώστε την επιδερμίδα σας

Η αλλαγή των προϊόντων περιποίησης της επιδερμίδας σας ανάλογα με την εποχή είναι απαραίτητη. Όταν ο καιρός είναι ζεστός χρειάζεστε μόνο μια ελαφριά ενυδατική κρέμα και αντηλιακή φυσικά, ενώ τους πιο κρύους μήνες η πρόσθετη ενυδάτωση είναι αναγκαία. Επομένως, επιλέξτε μια κρέμα ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδα σας.

Κάντε βαθύ καθαρισμό

Το φθινόπωρο, αντικαταστήστε τα τζελ καθαρισμού με ήπια, ενυδατικά καθαριστικά που θα καθαρίσουν την επιδερμίδα σας χωρίς να την ερεθίζουν.

Συνεχίστε να χρησιμοποιείτε αντηλιακό

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι παρούσα όλο το χρόνο γι αυτό είναι σημαντικό να μη ξεχνάτε να προστατεύετε την επιδερμίδα σας χρησιμοποιώντας καθημερινά αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας (τουλάχιστον 30 SPF).

maskes-omorfias-gia-lipares-epidermides.jpg

Αποφύγετε το ζεστό νερό

Οι συνεχείς αλλαγές στη θερμοκρασία (σκεφτείτε το ζεστό ντους, τον κρύο εξωτερικό αέρα και τη ζεστή ατμόσφαιρα του γραφείου) μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος, οδηγώντας σε ξεφλούδισμα, ξηρότητα, εξάρσεις δέρματος όπως έκζεμα και εξάρσεις. Αποφύγετε τη χρήση ζεστού νερού στο πρόσωπό σας και ενυδατώστε το περισσότερο όταν πέφτει η θερμοκρασία.

Προσέξτε τη διατροφή σας

Αντί να καταναλώνετε υδατάνθρακες, καλό είναι να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Επίσης, να αποφεύγετε τα κορεσμένα λίπη και να πίνετε πολύ νερό για να παραμένετε ενυδατωμένες.

Πηγή: simplybeauty.co.nz

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved