Ομορφιά για μαμάδες: Το κρύο νερό κάνει θαύματα στην επιδερμίδα

Τα πλεονεκτήματα του καθημερινού πλυσίματος του προσώπου με κρύο νερό.

Ομορφιά για μαμάδες: Το κρύο νερό κάνει θαύματα στην επιδερμίδα
Bigstock

Πόσο συχνά έχετε παρατηρήσει λίγο πρησμένο το πρόσωπό σας το πρωί ακριβώς την ώρα που σηκώνεστε από το κρεβάτι; Ένας από τους συνηθισμένους λόγους είναι ότι όταν κοιμόμαστε τα κύτταρα μας αναγεννούνται, επομένως οι πόροι μας διευρύνονται και το πρόσωπό μας φαίνεται λίγο πρησμένο.

Αλλά το άγχος, η ένταση, ο κακός ύπνος και μερικές φορές οι τροφικές αλλεργίες μπορεί επίσης να είναι λόγοι για το ελαφρύ πρήξιμο κοντά στα μάτια.

Το να πλύνουμε το πρόσωπό μας με παγωμένο νερό, όχι μόνο βοηθά στη μείωση του πρηξίματος, αλλά καθαρίζει και την περίσσεια λιπαρότητα που συσσωρεύεται στο δέρμα κατά τη διάρκεια της νύχτας, δίνοντάς αυτή τη φρέσκια πρωινή όψη.

Οφέλη κρύου νερού στην επιδερμίδα

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα πλεονεκτήματα του καθημερινού πλυσίματος του προσώπου με κρύο νερό :

Ακριβώς όπως το τρίψιμο με ένα παγάκι στο πρόσωπό μας είναι μια απαραίτητη περιποίηση της επιδερμίδας, έτσι είναι και το πλύσιμο του προσώπου με κρύο νερό. Και οι δύο αυτές τεχνικές μπορούν να κάνουν το δέρμα μας να φαίνεται νεότερο. Απλώς βρέχοντας το πρόσωπό μας με κρύο νερό μπορεί να μειώσει σημαντικά τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Refresh Your Face, Wash With Clean Water, Concept. A Splash Of Water And A Portrait Of A Young Beaut

Το κρύο νερό μπορεί επίσης να βοηθήσει να ελέγξουμε τη θαμπάδα του δέρματός μας. Να αναζωογονήσει το δέρμα και να μας κάνει να νιώσουμε περισσότερη ενέργεια. Το κρύο νερό κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο λαμπερό. Έχετε ακούσει ποτέ την έκφραση «το κρύο σφίγγει το δέρμα;» Ακριβώς αυτό!

Το πλύσιμο του προσώπου με κρύο νερό κλείνει τους πόρους. Για αυτό καλό είναι μετά το πλύσιμο με ζεστό νερό, να θωρακίσουμε τους πόρους μας με παγωμένο νερό. Βέβαια πρέπει να προσέξουμε όταν είναι να ξεβαφτούμε να μην χρησιμοποιήσουμε καθόλου παγωμένο νερό, καθώς θα εισχωρήσουν υπολείμματα από μακιγιάζ στην επιδερμίδα μας, και κάτι τέτοιο δεν το θέλουμε.

Τέλος, το παγωμένο νερό αποτελεί μια "φυσική ασπίδα" από τις ακτίνες του ήλιου.

Με πληροφορίες από: timesofindia.indiatimes.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved