Ομορφιά για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με γιαούρτι

Γιαούρτι: Τα οφέλη για την επιδερμίδα και συνταγές για σπιτικά καλλυντικά.

Ομορφιά για μαμάδες: Φροντίστε την επιδερμίδα σας με γιαούρτι

Το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνες Α και Β, πρωτεΐνες, φώσφορο και η κατανάλωσή του έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό. Εξίσου ωφέλιμο θεωρείται και για την επιδερμίδα, άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι είναι βασικό συστατικό σε πολλές ενυδατικές κρέμες και καλλυντικά.

Τα οφέλη του γιαουρτιού για το δέρμα

Οι βιταμίνες που περιέχονται στο γιαούρτι έχουν αναπλαστικές ιδιότητες , ενώ τα "καλά" προβιοτικά καταπολεμούν την ακμή και αναστέλλουν τη γήρανση του δέρματος. Επίσης, το γιαούρτι βοηθά την επιδερμίδα να διατηρήσει την υγρασία της και στο σύνολό τους, τα συστατικά που περιέχει θρέφουν το δέρμα σε βάθος.

Γιαούρτι: Πώς να το χρησιμοποιήσετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Φτιάξτε μάσκες ομορφιάς

Φτιάξτε αγνές και σπιτικές μάσκες ομορφιάς με υλικά που ήδη έχετε σπίτι σας και ενυδατώστε την επιδερμίδα σας τώρα το καλοκαίρι. Μία πολύ απλή και σούπερ ενυδατική μάσκα που μπορείτε να φτιάξετε είναι αυτή με γιαούρτι, λάδι και αβοκάντο. Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο

Καθαρίστε το αβοκάντο, κόψτε το σε κομματάκια και βάλτε το σε ένα μπολ. Με ένα πιρούνι πιέστε το μέχρι να γίνει πυρές. Στη συνέχεια, προσθέστε στο μπολ το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά.

Τo αβοκάντο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και φυτικά έλαια και είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολλαγόνου, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.

maska proswpoy me giaourti

Αντιμετωπίστε τις σκασμένες φτέρνες

Οι σκασμένες φτέρνες είναι ένα συχνό φαινόμενο το καλοκαίρι. Τι μπορείτε να κάνετε; Να τις ενυδατώσετε και να τις φροντίσετε με ένα σπιτικό scrub με γιαούρτι.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κουταλιά της σούπας βρόμη
  • 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι πλήρες
  • 1/2 μήλο φρεσκοαλεσμένο
  • 2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά και τρίψτε με το μείγμα τις φτέρνες σας, ειδικά στα σημεία που είναι σκασμένες και αφυδατωμένες. Αφήστε το scrub να δράσει και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: Απλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις σκασμένες φτέρνες

Ανακουφιστείτε από τα ηλιακά εγκαύματα

Μείνατε παραπάνω στον ήλιο και "αρπάξατε"; Βάλτε λίγο γιαούρτι απευθείας πάνω στα σημεία που έχετε κοκκινίσει και αφήστε το να δράσει. Και μόνο η δροσερή υφή του σίγουρα θα σας ανακουφίσει. Στη συνέχεια πλυθείτε με παγωμένο νερό και ο πόνος θα έχει υποχωρήσει.

giaourti xriseis

Εξαφανίστε τα μαύρα στίγματα γύρω από τη μύτη

Εξαφανίστε τα μαύρα στίγματα από το πρόσωπό σας με ένα σπιτικό scrub. Θα χρειαστείτε:

  • 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπα βρόμη
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Ανακατέψτε όλα τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ μέχρι να ομοιγενοποιηθούν. Κάντε απαλό μασάζ με το scub στο πρόσωπό σας για τουλάχιστον πέντε λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved