Ομορφιά για μαμάδες: Πώς η ντομάτα βοηθάει να κάνετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό

Οφέλη που έχει η ντομάτα στην επιδερμίδα μας.

Ομορφιά για μαμάδες: Πώς η ντομάτα βοηθάει να κάνετε το δέρμα σας υγιές και λαμπερό

Η ντομάτα έχει πολλά ευεργετικά οφέλη για την υγεία. Η ουσία που περιέχει είναι θαυματουργή για τον οργανισμό ενώ καταπολεμάει ένα πλήθος ασθενειών. Μεταξύ άλλων κάνει πολύ καλό και στο δέρμα.

Μάσκα ομορφιάς με βάση την ντομάτα

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 ντομάτα
  • 2 κουτ. της σούπας μέλι

Θα ρίξετε τη ντομάτα στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει τελείως και μετά θα την ανακατέψετε σε ένα μπολ με το μέλι. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για 15-20 λεπτά περίπου.

Λόγοι που καθιστούν την ντομάτα, το τέλειο φρούτο για μια υγιή λάμψη στην επιδερμίδα σας

Εάν έχετε ανοιχτούς πόρους στο δέρμα σας, μπορείτε να πιείτε χυμό ντομάτας ή να τον εφαρμόσετε τοπικά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό ντομάτας με τέσσερις έως πέντε σταγόνες χυμό λεμονιού και να το εφαρμόσετε στο πρόσωπό σας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό για να συρρικνωθούν οι ανοιχτοί πόροι.

Το τρίψιμο των φετών ντομάτας στις περιοχές που επηρεάζονται από τα μαύρα στίγματα μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από αυτό το ενοχλητικό πρόβλημα.

Η παρουσία της βιταμίνης C στις ντομάτες βοηθά να διατηρείται το δέρμα καθαρό. Τρίψτε ντομάτα στο πρόσωπό σας και δείτε τα φοβερά αποτελέσματα.

Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, οι ντομάτες λειτουργούν ως φυσικό αντηλιακό, χάρη στην παρουσία του αντιοξειδωτικού λυκοπενίου που προστατεύει το δέρμα από τις σκληρές επιδράσεις των υπεριωδών ακτίνων (UV).

Οι ντομάτες είναι γεμάτες αντιοξειδωτικά συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης C. Kαταπολεμούν την κυτταρική βλάβη, διατηρώντας περαιτέρω την υγρασία, αποτρέποντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αυτή η ιδιότητα της ντομάτας τις κάνει εξαιρετικό φρούτο για αντιγήρανση.

Η οξύτητα στις ντομάτες βοηθά στη μείωση και τον καθαρισμό της ακμής. Οι βιταμίνες Α και C που βρίσκονται σε αυτό το φρούτο είναι γνωστό ότι είναι κοινά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή που προκαλεί την ακμή.

Είτε τρώτε μία με δύο ντομάτες καθημερινά, ή εφαρμόστε τις τοπικά για να αποκτήσετε υγιές και λαμπερό δέρμα. Φροντίστε να τις πλύνετε καλά πριν τις καταναλώσετε.

Με πληροφορίες από: ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved