Ομορφιά για μαμάδες: Τα οφέλη του κολλαγόνου για τα μαλλιά και το δέρμα

Οι ευεργετικές δράσεις του κολλαγόνου για την επιδερμίδα και τα μαλλιά.

Ομορφιά για μαμάδες: Τα οφέλη του κολλαγόνου για τα μαλλιά και το δέρμα
Bigstock

Κολλαγόνο – το έχετε ακούσει να εκθειάζεται σε κάθε διαφήμιση προϊόντων δέρματος! Αυτή η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για τη μείωση των σημαδιών γήρανσης, όπως οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες, το χαλαρό δέρμα και τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο του δέρματος.

Ποια είναι τα οφέλη του κολλαγόνου;

Μειώνει τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές

Η έκθεση στον ήλιο, η ρύπανση, οι κακές συνήθειες και η γήρανση μπορούν να προκαλέσουν μείωση των επιπέδων κολλαγόνου στο δέρμα. Όταν τα επίπεδα κολλαγόνου μειώνονται, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες αρχίζουν να εμφανίζονται γύρω από το στόμα και τα μάτια.

Τα προϊόντα και τα συμπληρώματα κολλαγόνου μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη αυτών των σημαδιών γήρανσης και να διατηρήσουν την επιδερμίδα ελαστική και λεία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Βελτιώνει τον χρωματικό τόνο του δέρματος

Τα αμινοξέα που βρίσκονται στο κολλαγόνο βοηθούν το δέρμα να φαίνεται λείο, ομοιόμορφο και υγιές. Για να βελτιώσετε τον ανομοιόμορφο χρωματικό τόνο, της επιδερμίδας το κολλαγόνο είναι η απάντηση.

Βοηθάει στην επούλωση των ουλών

Τα αμινοξέα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ελαχιστοποίηση της εμφάνισης μαύρων κηλίδων και ουλών από ακμή ή άλλα δερματικά προβλήματα.

Ενυδατώνει

Η απώλεια κολλαγόνου λόγω γήρανσης ή περιβαλλοντικών παραγόντων μπορεί να αφήσει το δέρμα σας ξηρό. Προσθέτοντας ξανά κολλαγόνο, μπορείτε να δώσετε στο δέρμα σας την ενυδάτωση που χρειάζεται διατηρώντας το λείο, απαλό, και με λαμπερή όψη.

Δέρμα σφριγηλό και τονωμένο

Ενώ οι κρέμες και άλλα προϊόντα δέρματος που περιέχουν κολλαγόνο βοηθούν στη βελτίωση του εξωτερικού στρώματος των κυττάρων του δέρματος, τα συμπληρώματα κολλαγόνου θα αυξήσουν το κολλαγόνο σε βαθύτερο επίπεδο (στο χόριο). Το χόριο αντιπροσωπεύει το 70% του ξηρού δέρματος και είναι υπεύθυνο για τη σωστή θρέψη του, επομένως όσο περισσότερο κολλαγόνο φτάσει σε αυτό το επίπεδο, τόσο καλύτερη θα φαίνεται και η επιδερμίδα σας.

Τριχόπτωση

Καθώς μεγαλώνετε, τα φυσικά επίπεδα κολλαγόνου στο σώμα σας μειώνονται.

Τα συμπληρώματα κολλαγόνου έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τις πρωτεΐνες που δημιουργούν τα μαλλιά, γεγονός που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μακρύτερα, πιο πυκνά μαλλιά.

Γκρίζα μαλλιά

Το κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει στην μείωση εμφάνισης γκρίζων μαλλιών υποστηρίζοντας την υγιή δομή του θύλακα της τρίχας (όπου παράγεται η χρωστική ουσία που δίνει το χρώμα στα μαλλιά). Όταν οι κρέμες ή τα τζελ κολλαγόνου εφαρμόζονται απευθείας στο τριχωτό της κεφαλής, τα γκρίζα μαλλιά μπορεί να φαίνονται πιο σκούρα και λιγότερο ξηρά.

Ψαλίδα και σπασμένες άκρες

Το κολλαγόνο έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματικό στη θεραπεία ξηρών και μαλλιών με σπασμένες άκρες και ψαλίδα. Τα συμπληρώματα κολλαγόνου και τα προϊόντα κολλαγόνου αντίστοιχα που εφαρμόζονται τοπικά, βοηθούν στην ενυδάτωση της τρίχας.

πηγή: schoolofba.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved