Το πιο ακριβό μυστικό ομορφιάς είναι δωρεάν: H ευτυχία

Το πιο διαχρονικό και αλάνθαστο μυστικό ομορφιάς.

Το πιο ακριβό μυστικό ομορφιάς είναι δωρεάν: H ευτυχία
Bigstock

Η πιο ακριβή «αντιρυτιδική κρέμα» είναι η ευτυχία, και το πιο πολύτιμο και απαραίτητο «αξεσουάρ» είναι το χαμόγελό μας. Μια γυναίκα ευτυχισμένη είναι μια γυναίκα που τα έχει καλά με τον εαυτό της, που δεν την απασχολούν τα νούμερα, όπως η ηλικία, τα κιλά, το ύψος, γιατί όλα αυτά δεν είναι παρά μονάχα αριθμοί.

Ευτυχία είναι να ακούς το μικρό σου θαύμα να σε φωνάζει «μαμά», και ακόμα κι αν σε έχει φωνάξει κι άλλες χιλιάδες φορές στο παρελθόν, πάντα θα είναι σαν την πρώτη φορά.

Ευτυχία είναι να σου λέει ο σύντροφός σου ότι είσαι πανέμορφη, και εσύ να είσαι ξενυχτισμένη, πρησμένη από τα ορμονικά σου, και να έχεις πάνω σου ξεραμένο γάλα.

Είναι όμορφο να προσέχουμε τα κορμιά μας, τα πρόσωπά μας, για εμάς, γιατί το σώμα μας είναι το σπίτι μας. Όμως στην σημερινή εποχή, όπου όλα τρέχουν, και εμείς ψάχνουμε να βρούμε το μυστικό που θα μας κάνει ποθητές, και θα μας εξασφαλίσει την αυτοπεποίθηση, και θα δηλητηριάσει κάθε ανασφάλειά μας, κάπου ξεχάσαμε τα σημαντικά.

Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνάμε, μαμάδες, δεν είναι η κρέμα ημέρας μας, ούτε ο ορός λάμψης και τόνωσης, αλλά το χαμόγελό μας. Ένα χαμόγελο πηγαίο και αβίαστο!

Το χαμόγελό μας είναι η μόνη καμπύλη στο σώμα μας που πρέπει να μας απασχολεί. Υπάρχει μυστικό ομορφιάς λοιπόν και αυτό είναι η ευτυχία. Όμως υπάρχει μυστικό για την ευτυχία; Αυτό είναι κάτι πολύ προσωπικό!

Για έναν άνθρωπο η ευτυχία του μπορεί να είναι ένα ζεστό φλυτζάνι καφέ μια βροχερή ημέρα, και για έναν άλλον άνθρωπο ευτυχία μπορεί να είναι μια σπουδαία επαγγελματική κατάκτηση. Το σημαντικό όμως είναι να βλέπουμε σπουδαιότητα και στα μικρά και στα μεγάλα, γιατί όλα συνδέονται.

Η ευτυχία επίσης συνδέεται και με την ευγνωμοσύνη, ένας άνθρωπος με ευγνώμων ψυχή, έχει ταπεινότητα, και ηρεμία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει φιλοδοξίες.

Όταν βρίσκουμε χαρά στα απλά, τότε θα καταλάβουμε ότι αυτά είναι και τα πιο μεγάλα πράγματα! Και τότε θα μας ρωτήσουν όλοι «ποιο είναι το μυστικό της ομορφιάς μας», και εμείς θα ξέρουμε πως η πραγματική λάμψη έρχεται μόνο από μέσα μας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved