Ομορφιά για μαμάδες: Τρεις αντιρυτιδικές μάσκες προσώπου με σταφύλι

Σπιτικές μάσκες προσώπου με σταφύλι που θα σας χαρίσουν λαμπερή επιδερμίδα.

Ομορφιά για μαμάδες: Τρεις αντιρυτιδικές μάσκες προσώπου με σταφύλι
Bigstock

Το καλοκαίρι το πρόσωπο χρειάζεται ενυδάτωση και εντατική περιποίηση. Τι καλύτερο λοιπόν από μια σπιτικές μάσκες προσώπου με σταφύλι, που είναι και της εποχής.

To σταφύλι έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνες Α, Β, C και κάλιο, ενώ είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες, οι οποίες ευθύνονται για την ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του. Ιδιαίτερα ωφέλιμη για την επιδερμίδα είναι η ρεσβερατρόλη που βρίσκεται συνήθως στη φλούδα και στους σπόρους των σταφυλιών.

Εάν θέλετε λοιπόν μια επιδερμίδα σφριγηλή τότε η εφαρμογή πολτού σταφυλιού στο δέρμα σας μπορεί να κάνει …θαύματα.

Ακολουθούν τρεις συνταγές για αντιγυραντικές μάσκες προσώπου σταφυλιού που θα σας χαρίσουν ελαστική επιδερμίδα.

maskes-omorfias-gia-lipares-epidermides.jpg

Μάσκα προσώπου με φράουλα και σταφύλι για θαμπό και ξηρό δέρμα

Εάν έχετε θαμπό και ξηρό δέρμα, τότε αυτή η μάσκα προσώπου είναι κατάλληλη για εσάς. Παίρνετε 3-4 φράουλες και τις κόβετε σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Τις προσθέτουμε σε ένα μπολ μαζί με λίγες ρώγες από σταφύλια. Πολτοποιήστε και τα δύο υλικά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Με τη βοήθεια ενός καλλυντικού πινέλου, απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Ξεπλύντε με κρύο νερό.

Μάσκα προσώπου με σταφύλι και καλλυντικό πηλό για λιπαρό δέρμα

Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγα μαύρα σταφύλια και πηλό (multani mitti). Το πρώτο βήμα είναι να πολτοποιήσετε τα σταφύλια ( 5-10 ρώγες). Μεταφέρετε την πάστα σε ένα μπολ και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού multani mitti, 1 κουταλάκι του γλυκού ροδόνερο και 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε όλα τα υλικά και απλώστε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη για 10-12 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία τρεις φορές την εβδομάδα.

stafilia.jpg

Μάσκα προσώπου με ντομάτα και σταφύλι για κανονική επιδερμίδα

Αυτή η μάσκα προσώπου έχει τη δυνατότητα να λειάνει τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και τις κηλίδες γήρανσης. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια ντομάτα μικρού μεγέθους και περίπου 8-10 ρόγες σταφυλιών. Ανακατέψτε τα δύο υλικά στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Με τη βοήθεια ενός καλλυντικού πινέλου απλώστε την πάστα στο πρόσωπό σας. Εάν έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και κηλίδες από τον ήλιο, εφαρμόστε ένα παχύ στρώμα πάστας. Αφήστε τη να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύντε με κρύο νερό.

Πηγή: food.ndtv.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved