Ομορφιά για μαμάδες: Τρεις εύκολες DIY μάσκες ματιών

Μάσκες ματιών με προϊόντα που έχετε σπίτι σας 

Ομορφιά για μαμάδες: Τρεις εύκολες DIY μάσκες ματιών
Bigstock

Συχνά η περιοχή των ματιών χρειάζεται ξεχωριστή περιποίηση πέρα από την ενυδατική κρέμα, γι' αυτό μια μάσκα ματιών είναι αυτό που χρειάζονται για να ξεκουραστούν.

Η κούραση, η αυπνία, η μη σωστή ενυδάτωση, η καταπόνηση από την παρατεταμένη έκθεση στις οθόνες κάνει το δέρμα γύρω από τα μάτια να είναι πιο ξηρό, πρησμένο, θαμπό και με εμφανείς τους μαύρους κύκλους.

Εκτός από τις κρέμες ματιών, υπάρχουν επίσης ορισμένες DIY μάσκες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάτω από τα μάτια με υλικά που έχετε σπίτι σας.

kourkoumas

Μάσκα με κουρκουμά

Ο κουρκουμάς έχει αναρίθμητα οφέλη για το δέρμα. Είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά και κουρκουμίνη που φωτίζουν το δέρμα και βοηθούν τη μελάγχρωση και τις ρυτίδες.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας κουρκουμά
  • 1-2 κουταλιές της σούπας βουτυρόγαλα

Εκτέλεση

Ανακατεύετε και τα δύο υλικά, δημιουργώντας μια παχύρρευστη πάστα. Εφαρμόστε μια πλούσια ποσότητα στην περιοχή κάτω από τα μάτια. Το γαλακτικό οξύ στο βουτυρόγαλα θα προσφέρει απαλή απολέπιση και θα φωτίσει το δέρμα.

avocado 3

Μάσκα με αβοκάντο και αγγούρι

Το αγγούρι προσφέρει ενυδάτωση και η βιταμίνη C του αβοκάντο βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα.Επιπλέον, η αλόη βέρα είναι καταπραϋντική και ηρεμεί το δέρμα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας πουρέ αβοκάντο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλόη βέρα (τζελ)
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένο αγγούρι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε και τα τρία υλικά μαζί και σχηματίζετε ένα μείγμα που δεν είναι πολύ ρευστό ώστε να μείνει κάτω από τα μάτια. Η βιταμίνη Ε και τα λιπαρά οξέα από το αβοκάντο θα μαλακώσουν την επιδερμίδα κάτω από τα μάτια προλαμβάνοντας τις ρυτίδες ενώ η αλόη βέρα και το αγγούρι δίνουν ένα δροσιστικό αποτέλεσμα.

kafes

Μάσκα με καφέ

Ο καφές είναι εξαιρετικός για τους μαύρους κύκλους και το πρήξιμο. Γιατί; Δεδομένου ότι είναι πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών που βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, μειώνει το πρήξιμο και εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους.

Υλικά

  • 1 κουταλιά αλεσμένο καφέ
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι/έλαιο καρύδας

Εκτέλεση

Ανακατεύετε καλά και τα δύο υλικά όχι όμως να λιώσει τελείως ο καφές. Στη συνέχεια, απλώστε μια μικρή ποσότητα κάτω από τα μάτια και περιμένετε 10 λεπτά πριν ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved