Τέσσερα σπιτικά μυστικά ομορφιάς για τέλεια ενυδατωμένη επιδερμίδα το καλοκαίρι

Έτσι θα παραμείνετε ενυδατωμένες το καλοκαίρι

Τέσσερα σπιτικά μυστικά ομορφιάς για τέλεια ενυδατωμένη επιδερμίδα το καλοκαίρι

Η ζέστη και η υγρασία δεν είναι καθόλου καλοί φίλοι του μακιγιάζ!

Γενικά το καλοκαίρι είναι μια εποχή που είναι δύσκολο να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας τέλεια ενυδατωμένη.

Ακολουθούν λοιπόν μερικά χρήσιμα μυστικά ομορφιάς που είναι ό,τι πρέπει για τους θερινούς μήνες!

Μυστικό 1

Υπάρχει ένας λόγος που σε όλες μας αρέσει να χρησιμοποιούμε το τζελ αλόης βέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Δροσίζει, επουλώνει και καταπραΰνει το δέρμα.

Εκτός από τη χρήση του τζελ δύο φορές την ημέρα, προτείνουμε να παίρνετε λίγο από το τζελ στην παλάμη σας και να το ανακατεύετε καλά με το foundation/concealer/την αντηλιακή κρέμα και στη συνέχεια να το απλώνετε στο δέρμα σας.

Το foundation τείνει να είναι πολύ κρεμώδες και η αραίωση του με ένα καταπραϋντικό τζελ ενυδατώνει το δέρμα σας και διασφαλίζει ότι το μακιγιάζ θα παραμείνει στο δέρμα σας για περισσότερη ώρα.

xriseis aloe vera 1

Mυστικό 2

Μόλις επιστρέψετε στο σπίτι από οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα, είτε πρόκειται για δουλειά, για βόλτα ή για τρέξιμο, πάρτε τρεις κουταλιές της σούπας νωπό γάλα και ρίξτε το σε ένα μπολ.

Βουτήξτε ένα βαμβάκι σε αυτό και ταμπονάρετε το νωπό γάλα σε όλο το εκτεθειμένο δέρμα σας. Μόλις στεγνώσει το γάλα στο δέρμα σας, βουτήξτε ξανά το βαμβάκι και απλώστε το παντού.

Επαναλάβετε αυτό μέχρι να τελειώσετε όλο το γάλα στο μπολ. Φροντίστε όμως να μην πλένετε το πρόσωπό σας με νερό μόλις επιστρέψετε σπίτι.

Και γιατί να βάλετε γάλα; Το πλήρες γάλα είναι ένα φυσικό ενυδατικό που είναι πλούσιο σε γαλακτικό οξύ, το οποίο απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και ηρεμεί τις φλεγμονές.

tips omiorfias to kalokairi

Μυστικό 3

Το ρυζόνερο θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος το καλοκαίρι. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να φτιάξετε λίγο ρυζόνερο, και μετά να το καταψύξετε.

Κάντε μασάζ με το παγάκι, που έχει δημιουργηθεί από το ρυζόνερο τρεις φορές την ημέρα με κυκλικές κινήσεις.

Αυτό φροντίζει τους πόρους σας, καταπραΰνει το καμένο δέρμα και λειτουργεί επίσης στην τέλεια ενυδάτωση του δέρματός σας.

Μυστικό 4

Στύψτε λίγο χυμό παντζαριών από τουλάχιστον τρία παντζάρια και συλλέξτε το χυμό σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.

Μόλις μπείτε μέσα στο σπίτι σας, ψεκάστε το χυμό στο πρόσωπό σας και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον 15 λεπτά. Έπειτα πλύνετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό.

Τα παντζάρια δεδομένου ότι έχουν ισχυρά αντιοξειδωτικά, ωφελούν το δέρμα και το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες αποτελεσματικά.

Επίσης, λειτουργούν ως αντι-γηραντική ουσία και προλαμβάνουν τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές.

Το λυκοπένιο που βρίσκεται στο χυμό παντζάρι διατηρεί την ελαστικότητα του δέρματος και προστατεύει το δέρμα από τις σκληρές ακτίνες του ήλιου.

Με πληροφορίες από: timesnownews.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved