Ομορφιά για μαμάδες: Σούπερ απαλά πόδια σε 7 βήματα

Πώς να αποκτήσετε απαλά πόδια γρήγορα και εύκολα.

Ομορφιά για μαμάδες: Σούπερ απαλά πόδια σε 7 βήματα
Photo by Elena Rabkina on Unsplash

Τα πόδια ταλαιπωρούνται πολύ σε καθημερινή βάση - το περπάτημα, η ορθοστασία, το τρέξιμο και τα άβολα παπούτσια, όλα αυτά παίζουν τον ρόλο τους. Εάν τα πόδια σας είναι ξηρά ή έχουν κάλους, υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να τα περιποιηθείτε για να γίνουν ξανά απαλά. Πώς θα γίνει αυτό;

Μουλιάστε τα πόδια σας σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά

Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα σας να είναι απαλό, για να γίνει εύκολα η απολέπιση. Μπορείτε είτε να γεμίσετε έναν μικρό κουβά με νερό είτε να μπείτε στο ντους/μπανιέρα και να αφήσετε τα πόδια σας να μουλιάσουν στο χλιαρό νεράκι.

Στεγνώστε τα πόδια σας με μια πετσέτα

Το να αφήνετε το δέρμα σας υγρό μπορεί να οδηγήσει σε ανάπτυξη βακτηρίων και μυκήτων. Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να στεγνώσετε το δέρμα σας αφού βγείτε από το μπάνιο ή το ντους. Μην ξεχνάτε να βάλετε την πετσέτα ανάμεσα στα δάχτυλα των ποδιών σας.

Photo by Apostolos Vamvouras on Unsplash

Κάντε απολέπιση με ελαφρόπετρα ή ειδική ράσπα για τα πόδια σε καθημερινή βάση

Οι ελαφρόπετρες βοηθούν στην απομάκρυνση του νεκρού δέρματος και αποτρέπουν τους κάλους. Αφού βγείτε από το ντους, τρίψτε την πέτρα αργά και απαλά στις φτέρνες σας, και στις εξωτερικές άκρες των μεγάλων δακτύλων σας.

Λιμάρετε τις περιοχές των ποδιών σας που είναι εξαιρετικά τραχιές ή ξηρές

Οι φτέρνες και το εξωτερικό των δακτύλων σας μπορεί να έχουν πολύ σκληρό δέρμα. Αν παρατηρήσετε ότι υπάρχουν σημεία στα πόδια σας που δεν γίνονται πιο μαλακά με την ελαφρόπετρα, πάρτε μια λίμα και τρίψτε την απαλά σε αυτές τις περιοχές.

podia.jpg

Photo by Katarzyna Grabowska on Unsplash

Ενυδατώστε τα πόδια σας με λοσιόν ή κρέμα

Τα πόδια σας δεν εκκρίνουν λάδι, επομένως δεν μπορούν να ενυδατωθούν. Μόλις βγείτε από το ντους ή το μπάνιο και κάνετε απολέπιση, στεγνώστε τα πόδια σας και απλώστε μια ενυδατική κρέμα σε όλο το πόδι.

Κάντε τα νύχια των ποδιών σας πιο απαλά με βαζελίνη

Όταν ο καιρός είναι ξηρός, τα νύχια των ποδιών σας μπορεί να είναι σκληρά ή εύθραυστα. Χρησιμοποιήστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στα νύχια των ποδιών σας κάθε βράδυ για να τα κάνετε πιο απαλά και λεία.

Χρησιμοποιήστε μάσκα ποδιών για βαθιά ενυδάτωση

Εάν τα πόδια σας είναι πραγματικά ξηρά ή με κάλους, μπορεί να χρειαστείτε μια αναζωογονητική μάσκα. Αφού κάνετε απολέπιση και ενυδάτωση στα πόδια σας, ανακατέψτε λίγο πουρέ κολοκύθας, με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα και μια κουταλιά γιαούρτι. Απλώστε το μείγμα στα πόδια σας και μετά αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά.

Η κανέλα βοηθά να μαλακώσει το δέρμα σας και ο πουρές κολοκύθας το φωτίζει και το θρέφει.

Με πληροφορίες από: wikihow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved