Tips για μαμάδες: Σπιτική μάσκα προσώπου με ντομάτα για λάμψη και λεύκανση

Αναζωογονείστε την επιδερμίδα σας με ντομάτα.

Tips για μαμάδες: Σπιτική μάσκα προσώπου με ντομάτα για λάμψη και λεύκανση

H ντομάτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Περιέχει βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, δρουν προστατευτικά κατά του καρκίνου, ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου, βοηθούν στη μείωση της χοληστερίνης.

Παλιότερη μελέτη έδειξε ότι ο συνδυασμός πάστας ντομάτας και ελαιόλαδου προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία και ενισχύει την παραγωγή προ-κολλαγόνου, μορίου που ευθύνεται για τη δομή, τη σταθερότητα και τη νεανική όψη της επιδερμίδας.

tomatoes2

Μάσκα προσώπου με ντομάτα και λεμόνι

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από τις κηλίδες και να αποκτήσει το πρόσωπό σας τη χαμένη του λάμψη επιλέξτε μια μάσκα προσώπου με ντομάτα και λεμόνι! Τόσο το λεμόνι όσο και η ντομάτα μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση του αποχρωματισμού του δέρματος καθώς και στη μείωση των ουλών της ακμής.

Υλικά

1/2 ώριμη ντομάτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Λιώστε την ντομάτα και ανακατέψτε την με το χυμό λεμονιού. Με καθαρό βαμβάκι ή πινέλο απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας. Αφήστε την για 10 έως 15 λεπτά, ξεπλύνετε με άφθονο νερό και απλώστε μια σταγόνα ελαιόλαδο για ενυδάτωση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved