Ομορφιά για μαμάδες: Τρόποι να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο το καλοκαίρι

Έτσι θα κάνετε το άρωμά σας να μυρίζει και να διαρκεί περισσότερο το καλοκαίρι.

Ομορφιά για μαμάδες: Τρόποι να κάνετε το άρωμά σας να διαρκεί περισσότερο το καλοκαίρι
Bigstock

Την καλοκαιρινή περίοδο, τα αρώματα γίνονται πιο ελαφριά και αφήνουν πίσω μας το άρωμα των διακοπών που περιμέναμε όλο το χρόνο. Ωστόσο, το να φοράμε άρωμα το καλοκαίρι δεν είναι μια απλή διαδικασία.

Καθώς η ζέστη φέρνει ιδρώτα, και ο ιδρώτας ανακατεύεται με το άρωμά μας, με ένα αποτέλεσμα εξαιρετικά δυσάρεστο. Εμείς λοιπόν σας έχουμε τις λύσεις για να διατηρήσετε τη δροσιά της κολόνιας σας ακόμα και όταν το θερμόμετρο θα δείχνει 40 βαθμούς.

Tips για να κρατήσει το άρωμά σας ακόμα και τις πιο θερμές μέρες

Μην το παρακάνετε

Η πρώτη συμβουλή που πρέπει να υιοθετήσετε για να φοράτε αρώματα το καλοκαίρι είναι να αρωματίζετε τον εαυτό σας με φειδώ. Όπως ίσως γνωρίζετε, η θερμότητα τείνει να διαχέει τις οσμές στο χώρο. Γι' αυτό οι γιαγιάδες μας έβαζαν στο τζάκι φλούδες εσπεριδοειδών ή έβαζαν στο φούρνο όσο ήταν ζεστός μια βανίλια για να αρωματίσουν το σπίτι.

Πρόσεξε πού το αποθηκεύεις

Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, που η θερμοκρασία ανεβαίνει, θα πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη σημασία στο χώρο που αφήνεις/ αποθηκεύεις το άρωμά σου.

Γι αυτό το λόγο, καλό είναι να αποφύγεις να τα αφήνεις σε μέρη που πέφτει ο ήλιος όπως δίπλα στο παράθυρο του μπάνιου ή στο μπουντουάρ σου και γενικότερα σε σημεία του σπιτιού όπου η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή ή δραστικά μεταβλητή. Κάτι τέτοιο μπορεί να κάνει το άρωμά σου να εξατμιστεί πιο γρήγορα και να χάσει τη φρεσκάδα και τη δύναμή του.

Παράλληλα, σταδιακά, μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητα της σύστασης, ενώ μπορεί να παρατηρήσεις και αποχρωματισμό. Ένα ψυχρότερο, ξηρότερο και πιο σκοτεινό περιβάλλον είναι πάντα καλύτερο- ακόμη και το ψυγείο, αν ρυθμίσεις τη θερμοκρασία.

Μην το τρίβετε

Αυτό είναι ένα συχνό λάθος που κάνουμε όλες. Μην τρίβετε το εσωτερικό των καρπών σας μεταξύ τους για να απλωθεί το άρωμα. Αν το αφήσετε να στεγνώσει από μόνο τους θα κρατήσει περισσότερες ώρες.

Μην ξεχνάτε τα μαλλιά σας

Αν βάλετε πολύ λίγη ποσότητα αρώματος στα μαλλιά, η ποσότητα του αλκοόλ που περιέχεται, δεν πρόκειται να προκαλέσει καμία ζημιά στα μαλλιά σας. Το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να μυρίζετε υπέροχη φρεσκάδα.

Βαζελίνη

Μπορείτε να απλώσετε λίγη βαζελίνη στα σημεία που θα ψεκάσετε το άρωμά σας, αυτό θα κάνει την μυρωδιά να διαρκέσει ακόμα και όλη νύχτα.

Με πληροφορίες: bustle.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved