Έξι τρόποι να εντάξετε το ελαιόλαδο στη ρουτίνα ομορφιάς σας

Κι όμως το ελαιόλαδο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στη ρουτίνα ομορφιάς σας.

Έξι τρόποι να εντάξετε το ελαιόλαδο στη ρουτίνα ομορφιάς σας
bigstockphoto.com

Το ελαιόλαδο είναι μια υπερτροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες και καλά λιπαρά.

Τα οφέλη του είναι εξίσου σημαντικά και για την περιποίησης της επιδερμίδας, τα μαλλιά, ακόμα και τα νύχια λόγω των πλούσιων θρεπτικών συστατικών, όπως ωμέγα λιπαρά οξέα, τοκοφερόλη (βιταμίνη Ε), αντιοξειδωτικά, βιταμίνες A, D, K.

Πώς μπορείτε να εντάξετε το πολύτιμο συστατικό στη ρουτίνα ομορφιάς σας:

Ως ενυδατική κρέμα

Πλούσιο σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και ιχνοστοιχεία, το ελαιόλαδο ενυδατώνει και θρέφει σε βάθος την επιδερμίδα, προστατεύοντάς την από την πρόωρη γήρανση, ενώ λειαίνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Αποφύγετε το ελαιόλαδο αν έχετε ακμή.

elaiolado sti routina omorfia

Για την φυσική ενυδάτωση των μαλλιών

Τρίψτε λίγο λάδι ανάμεσα στις παλάμες σας και στη συνέχεια απλώστε το στα μαλλιά. Κάντε επίσης ένα καλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος. Αν έχετε ξηροδερμία ρίξτε 10 σταγόνες χλιαρό ελαιόλαδο στο τριχωτό του κεφαλιού και κάντε μασάζ. Καλύψτε το κεφάλι σας με ένα σκουφάκι και κοιμηθείτε. Λουστείτε το πρωί. Αν ακολουθείτε αυτή τη διαδικασία μία φορά την εβδομάδα για τουλάχιστον ένα μήνα, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν

Ως λάδι νυχιών

Τα νύχια σας χρειάζονται φροντίδα και θρέψη. Λίγο ελαιόλαδο καθημερινά στα νύχια μπορεί να τα ενισχύσει, αποτρέποντας το σπάσιμο, την ξηρότητα και το σκάσιμο στις άκρες.

Ως λάδι σώματος

Η Κλεοπάτρα υποτίθεται ότι άπλωνε ελαιόλαδο σε όλο της το σώμα μετά το ντους για απαλό και ελαστικό δέρμα. Μπορείτε να κάνετε κι εσείς το ίδιο αν θέλετε βαθιά και φυσική ενυδάτωση.

elaiolado routina omorfias1

Ως ντεμακιγιάζ

Σας έχει τελειώσει το ντεμακιγιάζ προσώπου και ματιών. Χρησιμοποιείστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και με λίγο βαμβάκι, καθαρίστε αποτελεσματικά το πρόσωπό σας.

Για την ξηροδερμία

Οι αγκώνες είναι ξηροί και τα πέλματα τραχιά; Εφαρμόστε άφθονες στρώσεις ελαιόλαδο και αφήστε το να δράσει. Οι βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά όχι μόνο θα μαλακώσουν τα « σκληρά» σημεία αλλά θα επαναφέρουν και την υγρασία στα συγκεκριμένα σημεία.

Πηγή : femina.in

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved