Ελαιόλαδο: 5 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε στη φροντίδα της επιδερμίδας σας

Ποια τα οφέλη του ελαιόλαδου για το δέρμα και πώς μπορείτε να το εντάξετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας;

Ελαιόλαδο: 5 τρόποι να το χρησιμοποιήσετε στη φροντίδα της επιδερμίδας σας

Το ελαιόλαδο κατέχει σημαντική θέση στη μεσογειακή διατροφή και όχι άδικα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, D, E και Κ, αντιοξειδωτικά και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού.

Εξίσου ωφέλιμο όμως είναι και για την επιδερμίδα. Το ελαιόλαδο έχει αντιβακτηριδιακές ιδιότητες και εκτός των παραπάνω, περιέχει και μονοακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία διεισδύουν βαθιά στο δέρμα προσφέροντάς του έτσι ενυδάτωση και θρέψη.

Τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το ελαιόλαδο στην περιποίηση της επιδερμίδας σας:

1. Σπιτικές κρέμες ενυδάτωσης

krema proswpou me elaiolado

Το ελαιόλαδο δεν είναι τυχαία βασικό συστατικό σε πολλές κρέμες και μάσκες ομορφιάς. Με απλά υλικά μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας σπιτικά καλλυντικά για τη φροντίδα της επιδερμίδας σας, όπως για παράδειγμα την παρακάτω κρέμα με αγγούρι και lime.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 μικρό αγγούρι χωρίς τη φλούδα
  • χυμό από ένα lime
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Βάλτε τα παραπάνω υλικά στο blender και ανακατέψτε μέχρι να πάρετε ένα μείγμα με λεία υφή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απευθείας την κρέμα ή να την φυλάξετε σε ένα δοχείο στο ψυγείο. Η κρέμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 3 ημέρες.

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: Σπιτική κρέμα νυκτός με ελαιόλαδο

2. Σπιτικά scrub για όλο το σώμα

Το πιο εύκολο scrub που μπορείτε να φτιάξετε είναι το εξής: σε ένα μπολ ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Απλώστε σε όλο το σώμα ή και το πρόσωπο, αφήστε το να δράσει και στη συνέχεια ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.

Οι κόκκοι της ζάχαρης θα καθαρίσουν το δέρμα από ρίπους και νεκρά κύτταρα, ενώ το ελαιόλαδο θα ενυδατώσει την επιδερμίδα, κάνοντάς την λεία και απαλή.

3. Χρησιμοποιήστε το στα σκασμένα χείλη

Το καλοκαίρι, η έντονη ζέστη ξηραίνει τα χείλη με αποτέλεσμα να σκάνε και να ματώνουν. Τι μπορείτε να κάνετε; Αλείψτε λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το να δράσει για μερικές ώρες, ιδανικά για ένα ολόκληρο βράδυ.

4. Αντιμετωπίστε τις σκασμένες φτέρνες

skasmenes fternes

Βάλτε σε ένα βαμβάκι λίγο λάδι και στη συνέχεια ταμπονάρετε με αυτό τις φτέρνες και ιδιαίτερα τα σημεία που είναι πιο σκασμένες. Το ελαιόλαδο θα τις μαλακώσει και στη συνέχεια θα μπορείτε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα με μία ελαφρόπετρα πιο εύκολα.

Διαβάστε επίσης: Tips για μαμάδες: Απλοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις σκασμένες φτέρνες

5. DIY conditioner για τα μαλλιά

Θα χρειαστείτε:

  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • λίγο λιγότερο από 1/2 φλιτζάνι μέλι

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιήθεί το μείγμα. Στη συνέχεια εφαρμόστε σε βρεγμένα μαλλιά, αφήστε το σπιτικό conditioner να δράσει, ξεπλύντε και κάντε μία ακόμη σαπουνάδα με το σαμπουάν σας.

Εκτός από το ελαιόλαδο, και το μέλι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και ένζυμα που κάνουν τα μαλλιά να δείχνουν πιο λαμπερά και υγιή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved