Σπιτικά καλλυντικά: Μάσκα προσώπου με αβοκάντο και ελαιόλαδο

  • Η πανεύκολη και σπιτική μάσκα προσώπου που θα φτιάχνετε συνέχεια το 2022
  • Τα οφέλη του αβοκάντο για το δέρμα
  • Τα υλικά και η διαδικασία για να τη φτιάξετε
Σπιτικά καλλυντικά: Μάσκα προσώπου με αβοκάντο και ελαιόλαδο

Θέλετε να φροντίζετε την επιδερμίδα σας χωρίς να δίνετε ένα σκασμό λεφτά σε ακριβά προϊόντα περιοποίησης; Τα σπιτικά καλλυντικά είναι η λύση. Επιπλέον, περιέχουν αγνά υλικά που ευεργετούν το δέρμα και έτσι και αλλιώς κάθε τι σπιτικό είναι πάντα η καλύτερη επιλογή.

Σήμερα θα σας δείξουμε μία σπιτική μάσκα για το πρόσωπο με αβοκάντο και ελαιόλαδο. Είναι θρεπτική, ενυδατική και σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας όλο το νέο έτος. Επίσης, μπορείτε να τη φτιάξετε πανεύκολα και σε χρόνο dt.

Τα οφέλη του αβοκάντο για το δέρμα

Το αβοκάντο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά και βιταμίνες για αυτό και εκτός από την συνολική υγεία του οργανισμού, θεωρείται εξαιρετικά ωφέλιμο και την επιδερμίδα. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι χρησιμοποιείται συχνά στην παρασκευή κρεμών και μασκών, ακριβώς λόγω της περιεκτικότητάς τους σε αντιοξειδωτικά και φυτικά έλαια.

Το αβοκάντο είναι επίσης καλή πηγή βιταμίνης C η οποία βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης, αλλά και βιταμίνης E, η οποία μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.

maska me avocado

Σπιτκή μάσκα προσώπου με ελαιόλαδο - Πώς θα τη φτιάξετε

Για να φτιάξετε τη μάσκα θα χρειαστείτε:

  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Κόβετε το αβοκάτο σε μικρά κομματάκια, τα βάζετε σε ένα μπολ και με ένα πιρούνι το κάνετε πουρέ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο στο μπολ και ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώστε τη μάσκα σε όλη την περιοχή του προσώπου πλην των ματιών. Αφήστε τη να δράσει για 12 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με άφθονο νερό.

Πηγή συνταγής: thepassionateolive.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved