Ομορφιά για μαμάδες: Δες τι μπορεί να κάνει η κανέλα στα μαλλιά σου

  • Η κανέλα αποτελεί το αγαπημένο μας μπαχαρικό
  • Ήξερες όμως πως κάνει θαύματα και στα μαλλιά σου;
Ομορφιά για μαμάδες: Δες τι μπορεί να κάνει η κανέλα στα μαλλιά σου

Πόσο λατρεύουμε την κανέλα! Δεν είναι μόνο η μυρωδιά, η γεύση και το χρώμα της που είναι μοναδικά αλλά μέσα της νομίζεις πως κλείνει όλη τη μαγεία της ομορφιάς και της φύσης. Αυτό το θαυματουργό μπαχαρικό έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ίσως δεν γνωρίζεις ως τώρα ότι αποτελεί ισχυρό συστατικό ανάπλασης των μαλλιών μας.

Ναι, καλά διάβασες! Εκτός από τις υγιείς και πλούσιες σε αντιοξειδωτικά ιδιότητές της, η κανέλα μπορεί επίσης να είναι ένα πολύτιμο συστατικό για τη ρουτίνα ομορφιάς μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το μπαχαρικό αυτό περιέχει υψηλά επίπεδα πολυφαινολών και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση ή την προστασία του σώματός μας από φλεγμονώδεις καταστάσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, ακόμη και καρκίνο.

Διεγείρει τη ροή του αίματος στο κεφάλι μας

Η ικανότητα που έχει η κανέλα να διεγείρει τη ροή του αίματος μαζί με το υψηλό επίπεδο αντιοξειδωτικών είναι που την καθιστά μεγάλο σύμμαχο για τα μαλλιά μας. Πολλοί έχουν χρησιμοποιήσει την κανέλα ως τοπικό συστατικό για την υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Μερικοί την προσθέτουν ακόμη και μέσα στα conditioner τους ή εφαρμόζουν λάδι κανέλας σε διάφορα σημεία της τρίχας τους. Δεδομένου ότι η κανέλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά μας υγιή, θρέφοντας το θυλάκιο κάθε τρίχας, ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες σπασίματος.

Με την τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής, τα μαλλιά μας μπορούν πιο εύκολα να λάβουν το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παραμείνουν ισχυρά και υγιή. Μπορείς αν θέλεις να πιείς ρόφημα κανέλας ή να την προσθέσεις σε προϊόντα όπως μάσκες και μαλακτικά για να αποκομίσεις στο maximum τα οφέλη της.

Όταν εφαρμόζεται τοπικά, η κανέλα λειτουργεί επίσης ως απολεπιστικό - εξαλείφει τα κύτταρα νεκρού δέρματος και δίνει στο δέρμα μας χώρο για να αναπνεύσει-. Έτσι τα μαλλιά μας μπορούν να αναπτυχθούν πιο γρήγορα μειώνοντας έτσι ακόμη και την τριχόπτωση. Επιπλέον, εάν αντιμετωπίζεις φαγούρα ή κάποια φλεγμονή στο τριχωτό της κεφαλής σου, αυτό το μπαχαρικό μπορεί να καταπραϋντική βαθιά τις ανεπιθύμητες ενοχλήσεις και να βοηθήσει στην αποφυγή ερεθισμών.DPG Network
Δείτε επίσης