Tips για μαμάδες: Σπιτικές μάσκες μαλλιών για βαμμένα μαλλιά

Περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με φυσικά και αγνά υλικά.

Tips για μαμάδες: Σπιτικές μάσκες μαλλιών για βαμμένα μαλλιά

Άλλες γυναίκες βάφουν τα μαλλιά τους για να αλλάξουν το φυσικό τους χρώμα, και άλλες για να καλύψουν τις λευκές τρίχες που συνήθως κάνουν την εμφάνισή τους στη δεκαετία των τριάντα. Σε κάθε περίπτωση, τα βαμμένα μαλλιά θέλουν ιδιαίτερη φροντίδα, καθώς ως γνωστόν, οι βαφές και ειδικά όταν χρησιμοποιούνται συστηματικά, καταστρέφουν την τρίχα.

Στο εμπόριο, μπορείτε να βρείτε διάφορα προϊόντα για βαμμένα μαλλιά, εξίσου αποτελεσματικές ωστόσο, είναι και οι σπιτικές μάσκες που μπορείτε να φτιάξετε μόνες σας με φυσικά και αγνά υλικά.

Σπιτικές μάσκα για βαμμένα μαλλιά

Μάσκα με αβοκάντο και αμυγδαλέλαιο

Το αβοκάντο περιέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που θρέφουν και δυναμώνουν τα μαλλιά, δίνοντάς τους παράλληλα λάμψη και απαλή υφή. Αντίστοιχα, το αμυγδαλέλαιο είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α και Ε και ενδείκνυται για τη χρήση του στα βαμμένα μαλλιά.

avocado tropoi wrimansis

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Daria Shevtsova

Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα με το αβοκάντο και το αμυγδαλέλαιο:

Ξεφλουδίστε το αβοκάντο και κόψτε το σε κομματάκια. Σε ένα μπολ και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού, πολτοποιήστε το αβοκάντο μέχρι να γίνει πουρές. Προσθέστε στο μπολ μία κουταλιά της σούπας και ανακατέψτε.

Απλώστε τη μάσκα σε όλα σας τα μαλλιά και αφήστε τη να δράσει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Έπειτα, λουστείτε με ήπιο σαμπουάν και είστε έτοιμες!

Μάσκα με αυγά και μέλι

Το μέλι είναι πλούσιο σε αμινοξέα, μέταλλα και ένζυμα τα οποία θα δώσουν στα μαλλιά την υγρασία και τα λάμψη που έχουν χάσει από τη χρήση της βαφής. Τα αυγά περιέχουν πρωτεΐνη η οποία θα τα δυναμώσει και θα τα κάνει πιο λαμπερα.

meli stin egkymosini

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Roman Odintsov

Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα με τα αυγά και το μέλι:

Σε ένα μπολ σπάσε δύο αυγά και ανακατέψτε πολύ καλά μέχρι τα ενωθούν τα ασπράδια με τον κρόκο. Στη συνέχεια προσθέστε στο μπολ μία κουταλιά της σούπας μέλι και ανακατέψτε και πάλι πολύ καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.

Απλώστε τη μάσκα σε όλη το τριχωτό της κεφαλής και αφήστε τη για 30 λεπτά, πριν λουστείτε.

Μάσκα με ελαιόλαδο και μέλι

Το ελαιόλαδο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που είναι πολύ ωφέλιμα για την τρίχα. Σύνδυάζοντάς το με το μέλι, μπορείτε να φτιάξετε μια πολύ θρεπτική μάσκα που θα ενυδατώσει και θα θρέψει τα μαλλιά.

Πώς θα φτιάξετε τη μάσκα με το ελαιόλαδο και το μέλι:

Σε ένα μπολ βάλτε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας μέλι. Ανακατέψτε πολύ καλά και στη συνέχεια απλώστε τη μάσκα σε όλα τα μαλλιά. Αφήστε την ιδανικά για μία ώρα και λουστείτε κανονικά.

Πηγή: urbancompany.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved