Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική μάσκα με μπανάνα για λαμπερά μαλλιά (vid)

  • Τα οφέλη της μπανάνας στην υγεία των μαλλιών
  • Μειώνει το φριζάρισμα
  • Θρέφει βαθιά
  • Βοηθά την ανάπτυξη των μαλλιών
Ομορφιά για μαμάδες: Σπιτική μάσκα με μπανάνα για λαμπερά μαλλιά (vid)

H μπανάνα είναι ένα θρεπτικό φρούτο με πολλά οφέλη για την υγεία μας.

Εξίσου ωφέλιμη όμως είναι και για την περιποίηση των μαλλιών λόγω των βιταμινών της.Ειδικότερα, η υψηλή περιεκτικότητά της σε βιταμίνες A, C και B6, κάλιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, ριβοφλαβίνη, νιασίνη, θειαμίνη, σίδηρο, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, την καθιστά ιδιαίτερα ωφέλιμη για τη θρέψη των μαλλιών.

Οφέλη της μπανάνας για τα μαλλιά

Η μπανάνα περιέχει μεταξύ άλλων βιταμίνη Β6, φυτικές ίνες, βιταμίνη C, σίδηρο και μαγγάνιο. Όλα αυτά συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση της υφής των μαλλιών, την ελαστικότητα και την ενίσχυση της λάμψης τους.

Μειώνει το φριζάρισμα

Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε λίπη, φυσικά έλαια και φολικό οξύ που μειώνουν το φριζάρισμα και την ξηρότητα των μαλλιών. Μια μάσκα μαλλιών με μπανάνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε το φριζάρισμα και να αποκτήσουν τα μαλλιά τη χαμένη τους λάμψη.

mpanana frontida

Θρέφει βαθιά

Από το τριχωτό της κεφαλής μέχρι τις άκρες, οι μπανάνες παρέχουν έντονη υγρασία και βαθιά θρέψη βελτιώνοντας έτσι την ελαστικότητα της τρίχας.

Βοηθά την ανάπτυξη των μαλλιών

Οι μπανάνες είναι γεμάτες με αντιοξειδωτικά και πυρίτιο που δρουν προστατευτικά στην τρίχα . Επίσης, η Β6 και η βιταμίνη C από τον πουρέ της μπανάνας συμβάλλουν στη βελτίωση της ελαστικότητας και της αντοχής των μαλλιών.Παράλληλα, η μπανάνα μπορεί να καταπραΰνει το ερεθισμένο και ξηρό τριχωτό της κεφαλής. Επιπλέον, έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της πιτυρίδας

Σπιτική μάσκα μαλλιών με μπανάνα

Φτιάξτε αυτή την θρεπτική μάσκα μαλλιών με τρία υλικά που έχετε σπίτι σας. Αυτή η μάσκα θα δώσει στα μαλλιά σας λάμψη και θα βοηθήσει επίσης στην καταπολέμηση του φριζαρίσματος

Υλικά

  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ. μέλι

Εκτέλεση

Βάλτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι σχετικά ρευστό. Το απλώνετε με τα δάχτυλά σας στα μαλλιά και στη συνέχεια τα χτενίζετε ώστε να πάει η μάσκα παντού. Την αφήνετε να δράσει για μισή ώρα και στη συνέχεια λούζεστε με χλιαρό νερό.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved