Ομορφιά για μαμάδες: Τέσσερα φυσικά έλαια για υγιή μαλλιά

  • Τα φυσικά έλαια θρέφουν και περιποιούνται τα μαλλιά.
  • Τα περισσότερα φυσικά έλαια είναι κατάλληλα για όλους τους τύπους μαλλιών.
  • Ποια έλαια μπορείτε να επιλέξετε για τη φροντίδα των μαλλιών σας.
Ομορφιά για μαμάδες: Τέσσερα φυσικά έλαια για υγιή μαλλιά

Τα μαλλιά χρειάζονται έξτρα προστασία ειδικά αν χρησιμοποιείτε συχνά πιστολάκι ή πρέσα. Αν μάλιστα είναι ξηρά και εύθραυστα, τότε η περιποίηση με φυσικά έλαια είναι απαραίτητη αν θέλετε να αποκτήσουν την χαμένη τους λάμψη.

Ποια έλαια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στα μαλλιά σας;

Αμυγδαλέλαιο

amigdalelaio

Το αμυγδαλέλαιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε και λιπαρά οξέα που σημαίνει ότι προσθέτει απαλότητα και λάμψη στα μαλλιά σας, εξαλείφοντας το φριζάριμα. Eφαρμόζεται αδιάλυτο στην επιδερμίδα και ωφελεί με πολλούς τρόπους την υγεία του δέρματος, ενώ είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση της ξηροδερμίας.Κάντε έναμασάζ στο τριχωτό της κεφαλής για να εξασφαλίσετε τη μέγιστη απορρόφηση.

Λάδι καρύδας

ladi karudas

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, μπορεί να διεισδύσει στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, προσφέροντας ενυδάτωση στην τρίχα. Έχει επίσης ενυδατικές ιδιότητες που το καθιστούν ιδανικό για να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας, ενώ περιέχει πολλά λιπαρά οξέα, που το καθιστούν ένα εξαιρετικό φυσικό μαλακτικό, το οποίο μπορεί να τονώσει τα τριχοθυλάκια. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε αντιοξειδωτικά, μπορεί ακόμα να επιβραδύνει τη γήρανση της τρίχας. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα, το οξειδωτικό στρες επιταχύνει τη γήρανση των μαλλιών και η εφαρμογή αντιοξειδωτικών μπορεί να το μετριάσει, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες.

Αργανέλαιο

Argan Oil

Το έλαιο αργκάν είναι πλούσιο με θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και αντιοξειδωτικά που χαρίζουν λάμψη και απαλότητα στα μαλλιά σας. Χρησιμοποιήστε το ως μάσκα αφού κάνετε μασάζ από τη ρίζα στις άκρες και αφήστε το να δράσει για τουλάχιστον μισή ώρα.

Ελαιόλαδο

olive oil


Το ελαιόλαδο αποτελεί απαραίτητο συστατικό για την περιποίηση των μαλλιών, ειδικά των ξηρών. Είναι εξαιρετικό μαλακτικό καθώς θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τα μαλλιά σας ενυδατωμένα. Είναι επίσης, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην υγεία του τριχωτού της κεφαλής. Τέλος, Λόγω των ενυδατικών ιδιοτήτων του το λάδι, συμβάλλει στο σχηματισμό προστατευτικού φράγματος που βοηθά στον έλεγχο του φριζαρίσματος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved