Θέλεις να ισιώσεις τα μαλλιά σου και δεν έχεις πιστολάκι; Υπάρχει λύση!

3 μυστικά που θα τα ισιώσεις (και θα τα στεγνώσεις) πολύ πιο εύκολα απ' ό,τι νομίζεις.

Θέλεις να ισιώσεις τα μαλλιά σου και δεν έχεις πιστολάκι; Υπάρχει λύση!

Υπάρχουν και αυτές οι μέρες που όλα πάνε στραβά και το ένα πρόβλημα διαδέχεται το άλλο. Μπορεί να βρίσκεσαι στο σπίτι και να σου έχει χαλάσει το πιστολάκι ή να έχεις πάει μια εκδρομή και ουπς... να λείπει από τη βαλίτσα σου!

Αν έχεις σγουρά μαλλιά που χρειάζονται οπωσδήποτε ίσιωμα ή μαλλιά που απλώς φριζάρουν πολύ και δεν στέκονται ποτέ χωρίς ίσιωμα, σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Το πιστολάκι ξαφνικά μοιάζει σαν τον σωτήρα κάθε στιγμής! Και ειδικά τώρα που ο καιρός είναι βροχερός, το πιστολάκι είναι ο σύμμαχός μας κατά της υγρασίας.

Κι εκεί που το χρειάζεσαι, είναι στιγμές που δεν το έχεις! Τι κάνεις τώρα;

Καταρχάς ψυχραιμία! Ας σκεφτούμε τι έκαναν οι γυναίκες παλιότερα, όταν ήθελαν να ισιώσουν τα μαλλιά τους. Τότε που δεν υπήρχαν ειδικά ισιωτικά προϊόντα και κεραμικές πλάκες...

Πριν αρχίσεις να πελαγώνεις σου έχουμε 3 συμβουλές από επαγγελματίες hair stylists, ειδικούς στα μαλλιά, για το πώς μπορείς να ισιώσεις τα μαλλιά σου φυσικά και χωρίς θερμότητα.

1. Διάλεξε το κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό

Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινήσεις με ένα κατάλληλο σαμπουάν και μαλακτικό για ίσια μαλλιά. Μετά το λούσιμο εφάρμοσε ένα ήπιο μαλακτικό για να προετοιμάσεις τα μαλλιά σου ώστε να δεχτεί τον ορό ή το λάδι που θα ολοκληρώσει το χτένισμά σου.

2. Χρησιμοποίησε μια υπεραπορροφητική πετσέτα

Για να ισιώσουν καλύτερα τα μαλλιά σου φυσικά (χωρίς θερμότητα) θα πρέπει να στεγνώσουν σωστά. Αν έχεις πολλά και μακριά μαλλιά, μπορεί να χρειαστούν αρκετές ώρες... Ξεκίνα τη διαδικασία στεγνώματος της τρίχας χρησιμοποιώντας ένα απορροφητικό ύφασμα ή μια πολύ καλή πετσέτα. Υπάρχουν ειδικές πετσέτες στο εμπόριο που σε βοηθούν να απομακρύνεις γρήγορα την υγρασίας από τα μαλλιά χωρίς να προκαλέσουν βλάβη ή να τα φριζάρουν.

3. Ξεκίνα να χτενίζεις τα μαλλιά σου μέχρι να στεγνώσουν

Άν έχεις μακριά μαλλιά (τουλάχιστον κάτω από τους ώμους) που ευθυγραμμίζονται εύκολα, μπορείς να τα βουρτσίσεις όσο είναι βρεγμένα. Μην ξεχνάς σε κάθε βούρτσισμα να τα τραβάς σφιχτά με τα χέρια σου προς τα κάτω για λίγα λεπτά μέχρι να στεγνώσουν. Μπορείς να τελειώσεις το styling με κάποιο λάδι ή κρέμα για τις άκρες.

Και ένα extra κόλπο για εύκολο ίσιωμα...



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved