Ομορφιά για μαμάδες: Κάντε τα δόντια σας πιο λευκά με μαγειρική σόδα

  • Τρεις τρόποι να κάνετε τα δόντια σας πιο λευκά με μαγειρική σόδα
  • Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και την οδοντόκρεμα
  • Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και το νερό
  • Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και το λεμόνι
Ομορφιά για μαμάδες: Κάντε τα δόντια σας πιο λευκά με μαγειρική σόδα

Η κακή στοματική υγιεινή, η συχνή κατανάλωση αναψυκτικών, καφέ, τσάι και το κάπνισμα, έχουν σαν αποτέλεσμα τα δόντια να αποχρωματίζονται και να χάνουν σταδιακά το λευκό τους χρώμα. Η λύση δεν βρίσκεται μόνο στην λεύκανση που μπορείτε να κάνετε στον οδοντίατρο, αλλά και σε ένα προϊόν που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας, την μαγειρική σόδα. Μάλιστα, σύμφωνα με το pearlmodendentistry.com, δεν υπάρχει μόνο ένας αλλά τρεις διαφορετικοί τρόποι να την αξιοποιήσουμε για να κάνουμε φυσική λεύκανση δοντιών το σπίτι.

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και την οδοντόκρεμα

Είναι ίσως και το πιο εύκολο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε μία μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας στην οδοντόκρεμά όταν πλένετε τα δόντια σας και να τα βουρτσίσετε κανονικά. Για να δείτε αποτελέσματα, χρειάζεται φυσικά συνέπεια, επομένως μην αρκεστείτε μόνο στην μία φορά.

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και το νερό

Σε ένα μικρό ποτήρι βάλτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες νερό. Ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει μία πάστα και στη συνέχεια απλώστε την στα δόντια σας με το δάχτυλό σας. Αφήστε την πάστα να δράσει για δύο με τρία λεπτά κι έπειτα ξεπλύνετε το στόμα σας με νερό.

Το κόλπο με την μαγειρική σόδα και το λεμόνι

Το λεμόνι περιέχει κιτρικό οξύ το οποίο επίσης αποτελεί ένα φυσικό λευκαντικό. Σε ένα ποτήρι ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και μισό κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Και σε αυτήν την περίπτωση, στόχος είναι να δημιουργήσετε μία πάστα. Βάλτε την πάστα στην οδοντόβουρτσα και βουρτσίστε τα δόντια σας για μερικά δευτερόλεπτα.

tips gia leuka dontia

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits @kampusproduction

Πότε θα δείτε αποτελέσματα;

Αν και είναι πιθανό να δείτε τα πρώτα αποτελέσματα σε μερικές ημέρες, την μεγαλύτερη διαφορά θα την δείτε σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξετε το εξής: κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την μαγειρική σόδα στην στοματική σας υγιεινή, μην την αφήνετε να δράσει για περισσότερο από δύο λεπτά καθώς ενδέχεται να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών. Επίσης, είναι σημαντικό μετά από κάθε χρήση να πλένετε καλά τα δόντια σας με οδοντόκρεμα και να ξεπλύνετε με άφθονο νερό.

Η λάθος χρήση της μαγειρικής σόδας στα δόντια, μπορεί να προκαλέσει και φλεγμονή στα ούλα. Εάν έχετε κάποιο σύμπτωμα φλεγμονής, αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε μαγειρική σόδα για μερικές μέρες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved