Μαμά και ομορφιά: Καθαρισμός προσώπου με ατμό και αιθέρια έλαια στο σπίτι

  • Ποια τα οφέλη της ατμοθεραπείας για την επιδερμίδα;
  • Πώς θα κάνετε ατμοθεραπεία μόνες σας στο σπίτι
Μαμά και ομορφιά: Καθαρισμός προσώπου με ατμό και αιθέρια έλαια στο σπίτι

Ψάχνετε τρόπους να περιποιηθείτε την επιδερμίδα σας στο σπίτι χωρίς να δώσετε μία περιουσία σε ακριβές κρέβες, μάσκες και σέρουμ; Δοκιμάστε την ατμοθεραπεία.

Η ατμοθεραπεία είναι μία θεραπευτική μέθοδος που εφαρμόζεται εδώ και αιώνες στην φροντίδα της επιδερμίδας και όχι μόνο. Τα οφέλη για το δέρμα είναι πολλά:

Καθαρίζει τους πόρους

O ζεστός ατμός και η εφίδρωση που προκαλεί έχει σαν αποτέλεσμα την διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και την ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος. Η ενισχυμένη κυκλοφορία του αίματος θρέφει και οξυγωνώνει το δέρμα, κάνοντάς το να δείχνει πιο υγιές και λαμπερό.

Επίσης, καθαρίζει του πόρους από τις τοξίνες και τους ρύπους που βρίσκονται σε βάθος και οι οποίοι προκαλούν ακμή και άλλα δερματικά προβλήματα.

Ενυδατώνει την επιδερμίδα

Ο ατμός ενυδατώνει την επιδερμίδα φυσικά αυξάνοντας τη υγρασία του δέρματος, κάτι απαραίτητο ειδικά για τις περιπτώσεις ξηροδερμίας.

Βοηθά το δέρμα να απορροφήσει καλύτερα κρέμες και άλλα καλλυντικά

Με την ατμοθεραπεία το δέρμα μπορεί να απορροφήσει καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν οι κρέμες προσώπου και άλλα καλυντικά για την περιοποίηση της επιδερμίδας.

Ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης

Η αυξημένη ροή αίματος που παρατηρείται κατά τη διάρκεια μιας περιποίησης προσώπου με ατμό προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πιο σφριγηλό και νεανικό δέρμα.

Πώς θα κάνετε την ατμοθεραπεία προσώπου μόνες σας στο σπίτι

Δείτε τη διαδικασία βήμα-βήμα στην gallery που ακολουθεί. Σε αυτό το σημείο να σημειώσουμε ότι η θεραπεία με τον ατμό δεν ενδείκνυνται για τις πολύ ευαίσθητες επιδερμίδες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved