Τα λάθη που κάνετε στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς και "γερνάνε" το δέρμα

  • Tips για μαμάδες: Τι να προσέξετε στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς;
  • Τα πέντε συνήθη λάθη που κάνετε πριν τον ύπνο και γερνάνε το δέρμα.
Τα λάθη που κάνετε στη βραδινή ρουτίνα ομορφιάς και "γερνάνε" το δέρμα
unsplash.com / Sinitta Leunen

Ο ήλιος, η έκθεση στο καυσαέριο και το μακιγιάζ ταλαιπωρούν το δέρμα κατά τη διάρκεια της μέρας. Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την επανόρθωση της επιδερμίδας και σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical and Experimental Dermatology το 2015, ο χρόνος ύπνου φαίνεται να επηρεάζει τη γήρανση του δέρματος.

Επίσης το βράδυ, είναι η ιδανική ώρα για να βάλετε κρέμες και λοιπά καλλυντικά, καθώς απορροφούνται καλύτερα, σύμφωνα με τη δερματολόγο Deirdre Hoope. Η βραδινή ρουτίνα ομορφιάς, λοιπόν, είναι ιδιαίτερα σημαντικοί, αν και δεν γίνεται πάντα σωστά.

Ποια είναι τα πιο συνήθη λάθη που πιθανά να κάνετε στη ρουτίνα ομορφιάς σας πριν τον ύπνο;

Δεν πλένετε το πρόσωπό σας

"Το πλύσιμο του προσώπου δεν είναι απαραίτητο το πρωί, ειδικά για όσους έχουν ξηρή ή ευαίσθητη επιδερμίδα, είναι όμως αναγκαίο το βράδυ" υποστηρίζει η dr Hooper. Καθαρίζοντας το πρόσωπο πριν τον ύπνο, απομακρύνονται όλες ακαθαρσίες που έχουν σαν αποτέλεσμα να δείχνουν το δέρμα πιο γερασμένο.

routina omorfias

Χρησιμοποιείτε καλλυντικά που είναι καλύτερα για τη μέρα

Για παράδειγμα οι κρέμες και τα σέρουμ που περιέχουν, βιταμίνη C. Πολλοί τα χρησιμοποιούν το βράδυ, πριν τον ύπνο, ωστόσο θεωρείται καλύτερο τέτοια προϊόντα να χρησιμοποιούνται την ημέρα καθώς προστατεύουν το δέρμα από ελεύθερες ρίζες, το καυσαέριο κ.α. σε εξωτερικό περιβάλλον.

Χρησιμοποιείται πολύ συχνά scrub προσώπου

Τα scrub είναι σαφώς πολύ ωφέλιμα για την επιδερμίδα, θα πρέπει όμως να χρησιμοποιούνται περιστασιακά και με τον σωστό τρόπο. Αποφύγετε να τρίβετε το πρόσωπό σας πολύ έντονα και χρησιμοποιήστε τα μία φορά την εβδομάδα το πολύ.

Δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι καταλυτική για να δείχνει το δέρμα πιο νενανικό και "ζωντανό". Μην ξεχνατε λοιπόν να εφαρμόζετε λίγη από την ενυδατική σας κάθε βράδυ πριν τον ύπνο.

Πηγή: everydayhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved