Έρευνα: Παιδιά που μεγαλώνουν με μεγαλύτερους ηλικιακά γονείς συμπεριφέρονται καλύτερα

Με βάση τα αποτελέσματα μιας νέας ολλανδικής μελέτης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν αποκτήσετε παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία.

Έρευνα: Παιδιά που μεγαλώνουν με μεγαλύτερους ηλικιακά γονείς συμπεριφέρονται καλύτερα
Bigstock

Όσον αφορά στην απόκτηση παιδιών, η ηλικία του γονέα είναι μια πολύ προσωπική απόφαση και συχνά εξαρτάται από το στάδιο της ζωής του καθένα. Ωστόσο, στον γενικό κανόνα φαίνεται ότι είναι ότι η απόκτηση παιδιών νωρίτερα είναι η καλύτερη επιλογή, όχι μόνο επειδή μια γυναίκα είναι πριν τα 35 αλλά και επειδή οι γονείς θα έχουν αρκετή ενέργεια για να τρέχουν πίσω από τα παιδιά τους.

Αυτό βέβαια μπορεί να μην είναι αλήθεια, καθώς μια νέα έρευνα δείχνει πως τα παιδιά που γεννιούνται από μεγαλύτερους ηλικιακά γονείς μπορεί να έχουν καλύτερη συμπεριφορά .

Σύμφωνα με το Healthline , έρευνα που διεξήχθη χρησιμοποιώντας τέσσερις διαφορετικές μελέτες από την Ολλανδία (και λαμβάνοντας υπόψη 32.892 παιδιά από την Ολλανδία, ηλικίας μεταξύ 10 και 12 ετών) διαπίστωσε ότι οι μεγαλύτεροι γονείς δήλωσαν ότι αντιμετώπισαν λιγότερα «επίμονα προβλήματα συμπεριφοράς». Αν και η έρευνα εξέτασε την κοινωνικοοικονομική κατάσταση , βασίστηκε επίσης και στην γνώμη των δασκάλων.

Σύμφωνα με την ειδικό σχέσεων και γονικής μέριμνας Wendy Walsh, Ph.D. , υπάρχουν πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη και το εξηγεί το γιατί.

«Πρώτα απ 'όλα, δεδομένα αντλούνται από πολλές διαφορετικές μελέτες», εξήγησε η Walsh. «Παρόλα αυτά είναι όντως αληθές το ότι όσο μεγαλύτερος είναι ένας γονιός τόσο πιο ώριμος είναι άρα και πιο έξυπνος. Συνεπώς, θα δείξει – τις περισσότερες φορές- περισσότερη κατανόηση και υπομονή. Η ήρεμη συμπεριφορά των γονιών επηρεάζει άμεσα την ψυχική υγεία και το πώς συμπεριφέρεται το παιδί. Περισσότερη κατανόηση ίσον ήρεμες αντιδράσεις και λιγότερες εκρήξεις.»

Άλλα πλεονεκτήματα του να αποκτά κανείς μεγάλος σε ηλικία παιδιά αφορά στην οικονομική ασφάλεια αλλά και στον περισσότερο ελεύθερο χρόνο που μπορεί να περάσει μια μαμά ή ένας μπαμπάς με το μικρό του.

Βέβαια, υπάρχουν και μειονεκτήματα. Η εξάντληση αλλά το χάσμα γενεών αποτελούν εμπόδια και δυσκολεύουν τους γονείς . Μπορεί μάλιστα λόγω αυτών να παρεκκλίνουν από τις ρουτίνες και τα προγράμματά τους, επειδή προσπαθούν να κατανοήσουν πως συμπεριφέρεται το παιδί τους.

Πηγή: fitday.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved