7 ανοιξιάτικοι προορισμοί για μικρές οικογενειακές αποδράσεις

Φτιάξτε βαλίτσα για μια ανοιξιάτικη περιπέτεια με την οικογένειά σας.

Μαργαρίτα Νικολάου
7 ανοιξιάτικοι προορισμοί για μικρές οικογενειακές αποδράσεις
Bigstock

Οι κοντινοί προορισμοί μπορούν να προσφέρουν σε μια οικογένεια στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης, ακόμη και για 2-3 μέρες. Κάπως έτσι θα δημιουργηθούν όμορφες αναμνήσεις για όλους και θα γεμίσετε μπαταρίες για να βγάλετε τις μέρες μέχρι τις διακοπές του Πάσχα.

Μπροστά μας έχουμε 2 τριήμερα. Το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου. Η οικογένειά σας χρειάζεται ένα mini διάλειμμα και αυτά τα τριήμερα είναι ό,τι πρέπει για εσάς και τα παιδιά σας.

Μια εξόρμηση δεν χρειάζεται και πολλά χρήματα. Ένα budget -friendly ταξιδάκι μπορεί να προσφέρει αρκετή διασκέδαση και ξεκούραση. Αν πάλι θέλετε να πάτε πιο μακριά; Δεν έχετε παρά να κλείσετε από τώρα τα εισιτήριά σας για να εξοικονομήσετε χρήματα.

7 ανοιξιάτικοι προορισμοί για όλη την οικογένεια

Γαλαξίδι

Μόλις 210 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα (περίπου 2,5 με 3 ώρες με το αμάξι) αποτελεί ιδανικό προορισμό εσάς που θέλετε να ξεσκάσετε και να χαλαρώσετε μέσα στην άνοιξη ή σε ένα από τα τριήμερα που βρίσκονται προ των πυλών. Το Γαλαξίδι είναι ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, με πλούσια ναυτική ιστορία, ωραία ταβερνάκια και οικονομικά καταλύματα.

Πού να πάτε και τι να δείτε με την οικογένειά σας στο Γαλαξίδι; Επισκεφθείτε το ιστορικό ναυτικό μουσείο και αν πάτε Καθαρά Δευτέρα μη χάσετε τον «αλευροπόλεμο». Αν τα παιδιά σας δεν κουράζονται και τους αρέσει το περπάτημα μπορείτε να επισκεφθείτε και τον Τάφο του Λοκρού.

Βαμβακού Λακωνίας

Vamvakou-Reviva.jpg

Η Βαμβακού Λακωνίας βρίσκεται 202 χιλιόμετρα μακριά και χρειάζεστε μόνο 2 ώρες και 48 λεπτά για να φτάσετε εκεί. Ένα ορεινό χωριό χτισμένο σε υψόμετρο 903 μέτρων και ελάχιστους κατοίκους περιμένει όλες τις οικογένειας να διασκεδάσουν. Στο χωριό, όπως ανέφερε και σε συνέντευξή της η Ελένη Μάμη, η γυναίκα που κρύβεται πίσω από την αναβίωση της Βαμβακούς, λειτουργεί εστιατόριο και καφενείο, ο ξενώνας «Η Ρούγα της Βαμβακούς», προσφέρονται οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία και ποδηλασία καθώς και πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους. Το σχολείο της Βαμβακούς λειτουργεί ως χώρος δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά και επισκέψεις σχολικών τάξεων, καθώς και ως χώρος φιλοξενίας του V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF) ενός υπερσύγχρονου κέντρου STEAM.

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο είναι αρκετά κοντά στην Αθήνα και ενδείκνυται για εκδρομές. Βρίσκεται 139 χιλιόμετρα από την Αθήνα και θέλετε περίπου ένα δυωράκι για να φτάσετε εκεί. Είναι μία από τις πιο σημαντικές πόλεις που καθόρισαν την τύχη της Ελλάδας και διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση από τους Τούρκους.

Πού να πάτε και τι να δείτε; Αρχικά θα πρέπει να πάτε στο Παλαμήδι. Όχι δεν χρειάζεται να ανεβείτε τα 999 σκαλιά, υπάρχει και πιο εύκολος δρόμος με το αυτοκίνητο. Περπατήστε στην πλατεία Συντάγματος, επισκεφθείτε το Μπούρτζι και απολαύστε παγωτάκι και νόστιμο φαγητό σε κάποιο από τα μαγαζιά που βρίσκονται στα γραφικά σοκάκια. Μιλήστε στα παιδιά σας για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, για τον Δημήτριο Υψηλάντη και τον Ιωάννη Καποδίστρια. Δείξτε τους το πρώτο αλληλοδιδακτικό σχολείο καθώς επισης και τη φυλακή που έζησε μέρος της ζωής του ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης.

Λουτράκι

Το Λουτράκι μόλις 81 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα είναι μια πολύ καλή επιλογή για ολιγοήμερες διακοπές με την οικογένεια σας.

Πού να πάτε και τι να δείτε; Σίγουρα θα πρέπει να δείξετε στα παιδιά σας τη διώρυγα της Κορίνθου και φυσικά να επισκεφθείτε την περιοχή της Βουλιαγμένης, που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο. Είναι περιτριγυρισμένη από ένα φυσικό πευκοδάσος και εκεί βρίσκεται και η λιμνοθάλασσα Ηραιού. Ακόμη και αν δεν κάνετε μπάνιο, αξίζει μια βόλτα προς τα εκεί. Τα μικρά σας θα ενθουσιαστούν.

Ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια θα βρείτε πολλά και μάλιστα σε προσιτές τιμές. Εξίσου πολλές είναι και οι επιλογές από ταβέρνες, εστιατόρια, μπαρ και καφέ.

Τρίκαλα Κορινθίας

Μόλις δύο ώρες μακριά από την Αθήνα η ορεινή Κορινθία είναι μια απίθανη επιλογή ακόμη και για μονοήμερη εκδρομή. Τι μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά εκεί; Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εξερευνήσετε την περιοχή και την όμορφη φύση.

Μπορείτε να κάνετε ιππασία, να επισκεφθείτε το «Ρέμμα των μύλων», τη λίμνη της Στυμφαλίας και το μουσείο Περιβάλλοντος.

Αίγινα

Μόλις μια ώρα με το πλοίο από την Αθήνα και φθάνετε στο λιμάνι της Αίγινας. Κάντε βόλτα ανάμεσα από τα νεοκλασικά κτίρια του λιμανιού, δοκιμάστε γλυκό φιστίκι, αναζητήστε το κτίριο Βούλγαρη, όπου έμενε ο Καποδίστριας και κάντε αγορές στα δεκάδες μαγάζακια που θα βρείτε στα στενά.

Αν έχετε χρόνο σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας και το μουσείο που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Τα παιδιά θα μάθουν πολλά για αυτό το νησί του Αργοσαρωνικού και την ιστορία που κρύβει.

Τολό

Για το τέλος κρατήσαμε το Τολό. Βρίσκεται περίπου 145 χιλιόμετρα μακριά και είναι μια πολύ καλή επιλογή για ολιγοήμερες διακοπές κοντά στην Αθήνα με την οικογένειά σας. Σε μόλις 2 ώρες και 10 λεπτά θα φτάσετε και θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα να δείτε και να κάνετε εκεί. Όπως για παράδειγμα να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου, των Μυκηνών και τον αρχαιολογικό της Ασίνης. Εκεί θα βρείτε και μια σπηλιά με εκθέματα από τον Β' παγκόσμιο πόλεμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved