Αρρωστήσατε; Φτιάξτε λάδι ρίγανης και καταπολεμήστε την ίωση

Το έλαιο ρίγανης είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, με πολλά οφέλη που βοηθά στην αντιμετώπιση των ιώσεων.

Μαργαρίτα Νικολάου
Αρρωστήσατε; Φτιάξτε λάδι ρίγανης και καταπολεμήστε την ίωση
Bigstock

Η Thuy Improta γνωστή στο instagram με το όνομα @ministry_from_home είναι μια μαμά που προτιμά να αντιμετωπίσει τις ιώσεις φυσικά όταν της χτυπούν την πόρτα, γι' αυτό και στον λογαριασμό της στο Instagram θα βρει πολλές σπιτικές συνταγές για ροφήματα, tips και hacks που η ίδια εφαρμόζει και φτιάχνει για την ίδια και την οικογένειά της.

Μία από αυτές τις συνταγές της είναι και το έλαιο ρίγανης. Οι διαδικτυακές της φίλες το ζήτησαν και εκείνη μοιράστηκε τη συνταγή της μαζί τους καθώς και τον τρόπο που μπορούν να το χρησιμοποιούν όταν κάποιος από την οικογένειά τους, αρρωσταίνει.

Η ρίγανη περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά, ένα από τα οποία είναι και η καρβακρόλη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι αντιστρέφει ή μειώνει τις βακτηριακές, μυκητιασικές και ιογενείς λοιμώξεις.

Οι φαρμακευτικές ιδιότητες της ρίγανης

Όπως αναφέρει και το wikipedia.org η ρίγανη είναι αντιδιαρροϊκή, αντιφλεγμονώδης, βακτηριοκτόνα. Υπό μορφή αφεψημάτων χρησιμοποιείται για την ατονία των εντέρων ή ως αποχρεμπτικό για το βήχα. Αξίζει να γνωρίζετε ότι έχει 12 φορές περισσότερο αντιοξειδωτική δράση από το πορτοκάλι, 30 από την πατάτα και 42 από το μήλο.

Με λίγα λόγια η ρίγανη θωρακίζει τον οργανισμό σε περιόδους έξαρσης ιώσεων του αναπνευστικού και του γαστρεντερικού συστήματος και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού ενάντια σε μύκητες και βακτήρια.

ladi-riganis-gia-ioseis.jpg

Λάδι ρίγανης - Τι να γνωρίζετε και πώς θα το φτιάξετε

Η @ministry_from_home αναφέρει κάτω από την ανάρτηση με τη συνταγή της, θέλοντας να προφυλάξει και να ενημερώσει τους followers της:

«Κατά τη διάρκεια της εποχής του κρυολογήματος και της γρίπης, έχω πάντα στο σπίτι μου ριγανέλαιο. Η ισχύς του το καθιστά αποτελεσματικό ενάντια σε διάφορους τύπους λοιμώξεων. Ωστόσο, δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ή όχι, παρακαλώ να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Πρώτα η ασφάλεια! Αποποίηση ευθυνών: Αυτό είναι κάτι που κάνω εγώ για την οικογένειά μου και δεν μου το έχει συστήσει κανένας γιατρός!»

Η απλή συνταγή της

  1. Ανακατέψτε ίδια ποσότητα ρίγανης και ελαιόλαδου σε ένα γυάλινο βάζο.
  2. Βράστε σε ένα κατσαρολάκι νερό και αφαιρέστε το από το μάτι της κουζίνας.
  3. Βάλτε μέσα στο κατσαρολάκι το βάζο και αφήστε το εκεί για 10-15 λεπτά.
  4. Βγάλτε το βάζο από την κατσαρόλα και αφήστε το κοντά σε παράθυρο για 1 με 2 εβδομάδες.
  5. Κάθε μέρα να κουνάτε το βάζο.
  6. Μόλις το λάδι ρίγανης είναι έτοιμο, σουρώστε το και βάλτε το σε μικρά σταγονομετρικά μπουκαλάκια.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το λάδι ρίγανης

Κατά τη διάρκεια λοίμωξης, καταναλώστε μια σταγόνα, τρεις φορές την ημέρα.

Αποφύγετε τη μακροχρόνια χρήση λόγω της δραστικότητάς του. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε το προληπτικά όταν κυκλοφορούν ιώσεις.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το λάδι ρίγανης είναι καυτό! Θυμηθείτε να το λάβετε με παγωμένο νερό.

Συμβουλές και χρήση στα παιδιά

  • Αραιώστε το λάδι ρίγανης σε αναλογία 1:3 με λάδι καρύδας.
  • Δοκιμάστε το πρώτα στο δικό σας δέρμα και μετά εφαρμόστε το απαλά στο κάτω μέρος των ποδιών, στο στήθος, στην πλάτη ή ακόμα και γύρω από τα αυτιά για μολύνσεις αυτιών.
  • Πάντα να το δοκιμάζετε σε μια μικρή περιοχή του δέρματος ώστε να παρατηρείτε τυχόν αντιδράσεις πριν το εφαρμόσετε στο μικρό σας.

Να θυμάστε: πάντα θα πρέπει να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν δοκιμάσετε ο,τιδήποτε σε εσάς ή τα παιδιά σας.

https://www.instagram.com/reel/CyWxU3nu2JE/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved