Το hack για να αντιμετωπίσετε τη γρίπη και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό

Τα σφηνάκια για ενίσχυση ανοσοποιητικού τα γνωρίζετε. Τα παγάκια όμως;

Μαργαρίτα Νικολάου
Το hack για να αντιμετωπίσετε τη γρίπη και να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό
Bigstock

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε έξαρση, γρίπη, Covid-19 και άλλες ιώσεις γι' αυτό και θα ακούσετε πολλούς ειδικούς να μιλούν για «κοκτέιλ ιώσεων».

Φέτος υπάρχει περισσότερη διασπορά από ταυτόχρονες διαφορετικές ιώσεις. Η γρίπου τύπου Α, ο κορονοϊός και η γρίπη τύπου Β, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της σιγά -σιγά είναι εκείνες οι ιώσεις που ταλαιπωρούν μικρούς και μεγάλους και που θα τους ταλαιπωρήσουν όλους τους χειμερινούς μήνες.

Παραπλήσια κλινική συμπτωματολογία

Όλοι αυτοί οι ιοί έχουν παραπλήσια κλινική συμπτωματολογία όπως:

  • μπούκωμα
  • πονόλαιμο
  • πυρετό
  • βήχα

Πότε πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας; Όταν μαζί με αυτά τα συμπτώματα υπάρχει πόνος στο στήθος και έντονη δυσφορία.

Προστασία ανοσοποιητικού

Η προστασία του ανοσοποιητικού είναι το Α και το Ω την περίοδο που οι ιώσεις είναι σε έξαρση γι' αυτό και εσείς θα πρέπει να προστατεύετε όχι μόνο το δικό σας ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και ολόκληρης της οικογένειά σας.

Στο παρελθόν έχουμε μιλήσεις για τα ginger shots ή αλλιώς σφηνάκια, όμως αυτή τη φορά θα μιλήσουμε για τα παγάκια που μπορείτε να ετοιμάσετε και να καταναλώνετε καθημερινά βάζοντάς τα μέσα σε καυτό νερό.

Όπως αναφέρει και η @ministry_from_home πρόκειται για τη «βόμβα κατά της γρίπης» και δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Αυτά τα ενισχυμένα με βιταμίνες παγάκια, βοηθούν στην καταπολέμηση της φλεγμονής, βελτιώνουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, μειώνουν τον πόνο, ανακουφίζουν τον βήχα και τον πονόλαιμο και βοηθούν στη ρευστοποίηση της βλέννας που βρίσκεται στο λαιμό και τα ιγμόρεια. Είναι επίσης γεμάτο με αντιμυκητιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες!

Κάνει να το καταναλώσουν τα παιδιά;

Τα παιδιά μπορούν να τα καταναλώσουν αρκεί πρώτα να έχουν πάρει τη σύμφωνη γνώμη του γιατρού τους. Πάντα οι γονείς πριν δώσουν οποιοδήποτε super food ή σπιτική συνταγή για να αντιμετωπίσουν τις ιώσεις θα πρέπει να συμβουλεύονται τον παιδίατρό τους.

Ορίστε η συνταγή για να το φτιάξετε και εσείς!

  • μισός ανανάς
  • 1 ρίζα τζίντζερ
  • 2 μικρές ρίζες κουρκουμά
  • 3 κ.τ.σ μηλόξιδο
  • 1 κ.τ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.τ.γ. πιπέρι καγιέν
  • χυμό από 5 λεμόνια

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και πολτοποιήστε καλά.
  2. Μοιράστε το μείγμα σε παγοθήκες και βάλτε στην κατάψυξη.

Πώς θα το απολαύσετε:

Μια φορά τη μέρα ή τρεις φορές τη μέρα αν είστε άρρωστοι, βάλτε ένα παγάκι σε μια κούπα, καυτό νερό, μέλι (αν θέλετε), ανακατέψτε και το ρόφημα είναι έτοιμο.

https://www.instagram.com/reel/C00K22ptmjO/
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved