Ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια μοιράζονται τα μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο

Ποια είναι τα μυστικά για έναν μακροχρόνιο γάμο; Ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια αποκαλύπτουν τα δικά τους...

Ζευγάρια που είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια μοιράζονται τα μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο
Bigstock

Υπάρχει μυστικό ή μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο με διάρκεια; Είναι η αγάπη, η υπομονή, ο σεβασμός; Είναι όλα αυτά μαζί;

Διάφορες έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς έδειξαν ότι μια σχέση για να αντέξει στον χρόνο χρειάζεται φροντίδα. Οι σύντροφοι πρέπει να φροντίζουν ο ένας τον άλλον, να νιώθουν ευγνωμοσύνη για τη σχέση τους και να εκτιμούν το έτερον ήμισυ.

Μπορεί να είναι όλα αυτά μαζί και πολλά ακόμα. Το σίγουρο είναι ότι ένας γάμος για να αντέξει, χρειάζεται προσπάθεια και από τις δύο πλευρές και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γάμου σας παρουσιάζουμε τις ιστορίες ζευγαριών που είναι μαζί πάνω από 50 χρόνια και μοιράζονται τα δικά τους "μυστικά" για ένα ευτυχισμένο γάμο που αντέχει στο χρόνο.

Charles και Anne - 57 χρόνια γάμου

zevgaria.jpg

φώτο: Daily Mirror

Η Anne Goody, 77 ετών και ο σύζυγός της Charles, 81 ετών γνωρίστηκαν σε έναν χορό στο Dunmow του Essex, το 1960. Εκείνος την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά.

Η Anne, η οποία κέρδιζε 12 λίρες την εβδομάδα ως μοδίστρα, δούλευε υπερωρίες για αποταμιεύσει χρήματα προκειμένου να παντρευτεί τον αγαπημένο της.

Ποιο θεωρεί το μυστικό του γάμου της; «Νομίζω ότι το μυστικό της διαρκούς αγάπης είναι να βρεις την αληθινή αγάπη εξαρχής. Ο γάμος, τα παιδιά και οι δεκαετίες σε αλλάζουν. Αλλά αν υπάρχει αληθινή αγάπη μπορείς να τα ξεπεράσεις όλα».

Charles και Mary - 65 χρόνια γάμου

zevgaria1.jpg

φώτο: Daily Mirror

O Charles και η Mary παντρεύτηκαν στις 21 Απριλίου 1956, κοντά στο Όρπινγκτον στο Κεντ κι έκτοτε είναι μαζί.

Η Mary, 90 ετών, δίνει τη δική της συμβουλή για τον γάμο: «Για να βρείτε έναν καλό σύντροφο, βεβαιωθείτε ότι είναι αξιόπιστος, συμπαθής και κυρίως ευγενικός. Πρέπει να έχει καλό χαρακτήρα. Λατρεύω την καλοσύνη του Charles και τη σταθερότητά του. Μπορώ πάντα να βασίζομαι σε αυτόν».

Ο 91χρονος Charles προσθέτει τη δική του συμβουλή: «Σχεδιάστε το μέλλον σας από κοινού με τον σύντροφό σας, να μη θεωρείτε δεδομένη τη σχέση σας και να έχετε κοινά ενδιαφέροντα».

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, εννέα εγγόνια και πέντε δισέγγονα.

John και Doreen - 61 χρόνια γάμου

zevgaria2.jpg

φώτο: Daily Mirror

Ο John και η Doreen Pitt συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο δημοτικό σχολείο στο West Ham, στο Ανατολικό Λονδίνο. Είδαν ο ένας τον άλλον χρόνια αργότερα σε ένα πάρτι γενεθλίων και από τότε είναι μαζί.

Το ζευγάρι, παντρεύτηκε το 1961 απέκτησε δύο παιδιά και πέντε εγγόνια.

Η Doreen μιλώντας για τον σύζυγό της ανέφερε: «Ο John λέει ρομαντικά πράγματα, γελάμε μαζί, με προσέχει, ξέρει πώς μου αρέσει το τσάι μου και πότε ακριβώς το χρειάζομαι. Ήταν υπέροχος με τους γονείς μου ενώ υπήρξε φανταστικός πατέρας».

Για τον John, το σπίτι είναι άδειο χωρίς την Doreen. «Αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουμε να είμαστε ο ένας στην παρέα του άλλου κάθε λεπτό. Αλλά ακόμα και όταν βρίσκομαι στο διπλανό δωμάτιο και διαβάζω την εφημερίδα μου, είναι παρηγοριά να ξέρω ότι είναι στο διπλανό δωμάτιο».

Jack και Grace - 74 χρόνια γάμου

zevgaria3.jpg

φώτο: Daily Mirror

Ο Jack και η Grace Priestly γνωρίστηκαν ενώ υπηρετούσαν και οι δύο στο Βασιλικό Ναυτικό στο Πλύμουθ το 1947 και παντρεύτηκαν ένα χρόνο αργότερα.

Απέκτησαν μια κόρη κι έχουν ένα εγγόνι.

Η Grace, 98 ετών λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια: «Τον ερωτεύτηκα γιατί είναι τόσο ευγενικός και αστείος. Δεν μπορώ να περιγράψω πώς ήξερα ότι ήταν ο μοναδικός για μένα. Απλώς ήξερα».

Όσο για τον Jack, 99 ετών, συγκινεί: «Τι μου αρέσει περισσότερο στην Grace; Τα πάντα - αυτή είναι η Grace».

Πηγή: mirror.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved