Γιατί πρέπει να κάνετε τον γάμο σας προτεραιότητα μετά την απόκτηση παιδιών

Μια μαμά εξηγεί γιατί είναι σημαντικό για  τους γονείς να μην ξεχνούν τον γάμο τους.

Γιατί πρέπει να κάνετε τον γάμο σας προτεραιότητα μετά την απόκτηση παιδιών
Bigstock

Ο σύζυγός μου και εγώ ήμασταν ενθουσιασμένοι όταν μάθαμε ότι περιμέναμε τον γιο μας. Είχαμε προσπαθήσει για μερικά χρόνια, είχαμε μια αποβολή και ανησυχούσαμε συνεχώς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Όλα πήγαν καλά και επιστρέψαμε στο σπίτι μας. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε περισσότερο ευτυχισμένοι.

Την περίοδο εκείνη λάβαμε πολλές συμβουλές από καλοπροαίρετους φίλους και συγγενείς, αλλά ξέρετε τι δεν λάβαμε; Συμβουλές γάμου, και συγκεκριμένα πώς να κάνουμε τον γάμο μας προτεραιότητα μετά τον ερχομό του μωρού. Και αυτό το είχαμε μεγάλη ανάγκη.

Αυτό δεν σημαίνει ότι είχαμε έναν κακό γάμο εκείνη την εποχή.

Αλλά καθώς το μωρό απαιτούσε περισσότερο από τον χρόνο μου (και δούλευα επίσης με πλήρη απασχόληση εκτός σπιτιού), και η δουλειά του συζύγου μου απαιτούσε περισσότερο από τον χρόνο του (έκανε δύο δουλειές), απομακρυνθήκαμε χωρίς να το καταλάβουμε. Ακόμα αγαπούσαμε ο ένας τον άλλον. Αλλά όταν επέστρεφα σπίτι από τη δουλειά, είχα επικεντρωθεί στο να περνάω χρόνο με τον γιο μας. Και όταν ήταν εκείνος στο σπίτι είτε ήταν εντελώς εξαντλημένος είτε έκανε το ίδιο.

Έτσι, εάν είστε ήδη γονιός ή πρόκειται να γίνετε, σας ενθαρρύνω να κάνετε τον γάμο σας προτεραιότητα.

Δεν εννοώ να αγνοείτε το μωρό σας επειδή ο σύζυγός σας θέλει την προσοχή σας. Αλλά αφού τακτοποιήσετε το μωρό, αφιερώστε λίγο χρόνο και στον άνθρωπό σας.

Πώς να κάνετε τον γάμο σας προτεραιότητα

Βρείτε χρόνο μόνο για σας τους δυο

Αυτό είναι εύκολο όταν τα παιδιά σας είναι μωρά - μένετε μόνοι σας κάθε φορά που κοιμούνται. Καθώς μεγαλώνουν όμως, πρέπει να προσαρμόσετε τις ώρες. Μπορείτε να συνδυάσετε μια βόλτα όταν το παιδί σας είναι σε σπίτι φίλου του ή να πιείτε έναν καφέ όταν έχει δραστηριότητα. Φυσικά αν υπάρχει παππούς και γιαγιά ζητήστε να σας κρατήσουν τα παιδιά 1-2 φορές το μήνα για να μπορέσετε να κάνετε κάτι καθαρά οι δυο σας.

Αφήστε τα τηλέφωνα

Αυτό είναι δύσκολο και για τους δυο. Δουλεύω διαδικτυακά, επομένως «αισθάνομαι» ότι πρέπει να είμαι συνδεδεμένη 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα για να ασχοληθώ με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να απαντήσω σε email, σε μηνύματα στο Facebook κ.λπ. Και στον σύζυγό μου αρέσει να παρακολουθεί βίντεο στο YouTube, να διαβάζει ειδήσεις και να εξερευνά στο τηλέφωνό του.

Όμως είναι σημαντικό αν θέλετε να έχετε ουσιαστική επαφή να αφήσετε στην άκρη τα κινητά. Είναι τόσο απλό.

Μη δίνετε στο παιδί σας όλη την προσοχή σας

Πρέπει να επιβλέπουμε τα παιδιά μας. Αυτό είναι δεδομένο. Όμως, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί σήμερα, τα παιδιά δεν χρειάζονται την προσοχή μας 24 ώρες το 24ωρο. Πρέπει να μάθουν να παίζουν μόνα τους, είτε έχουν αδέρφια είτε όχι. Ο γιος μας ενθουσιάζεται όταν καθόμαστε στο πάτωμα και παίζουμε όλοι μαζί του αλλά είναι επίσης ικανοποιημένος όταν παίζει μόνος του. Αυτή είναι μια πολύτιμη δεξιότητα—δεν είναι υγιές να περιμένεις να σε διασκεδάζουν οι άλλοι συνέχεια.

Δείξτε στον /ην σύζυγό σας ότι τον εκτιμάτε

Εδώ είναι ένα άλλο λάθος που έκανα: ήμουν μια αχάριστη σύζυγος στο παρελθόν παρότι δεν το ήθελα. Ωστόσο, δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον άλλο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τη δική μας συμπεριφορά. Τα καλά νέα είναι ότι όταν αρχίσετε να δείχνετε περισσότερη εκτίμηση στον/ ην σύζυγό σας, αυτός ή αυτή θα σας το ανταποδώσει.

Εκτιμήστε τον άντρα σας ( ή τη γυναίκα σας). Πείτε του (της) ότι εκτιμάτε τις πολλές ώρες που αφιερώνει για να φροντίσει την οικογένειά σας. Πείτε στη γυναίκα σας ότι εκτιμάτε πόσο καλή μητέρα είναι, ακόμα και όταν επιστρέφετε σε ένα ακατάστατο σπίτι (αλλά με χαρούμενα παιδιά). Μιλήστε με επαινετικά λόγια για τον σύζυγό σας μπροστά στους άλλους. Θα νιώσετε καλά και οι δύο…

Πηγή: gluesticksgumdrops.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved