Είκοσι βραβευμένες φωτογραφίες γάμου από όλον τον κόσμο (εικόνες)

  • Παγκόσμια Ημέρα Γάμου: Πότε είναι, τι γιορτάζουμε και πότε καθιερώθηκε;
  • Το μυστήριο του γάμου στην Ορθόδοξη Εκκλησία
  • Βραβευμένες φωτογραφίες γάμου από όλον τον κόσμο
Είκοσι βραβευμένες φωτογραφίες γάμου από όλον τον κόσμο (εικόνες)
Amy Bluestar Painter, Kailua-Kona

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάμου γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου. H ιδέα προέκυψε το 1981 στο Μπάτον Ρουζ της Λουϊζιάνας, όταν ένα ζευγάρι πρότεινε στον τότε Δήμαρχο, τον Κυβερνήτη και τον τοπικό Επίσκοπο να γιορτάζουν την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ως Ημέρα Γάμου. Δυο χρόνια αργότερα, το 1983 γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Γάμου για πρώτη φορά και έκτοτε καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Φεβρουαρίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Γάμου είναι μία μέρα αφιερωμένη στον ζωτικό θεσμό του γάμου και μία υπενθύμιση της ουσίας της σύνδεσης δύο ανθρώπων. Γιατί γάμος δεν είναι απλώς η επισημοποίηση μίας σχέσης. Είναι κάτι βαθύτερο, είναι η συνύπαρξη δύο ανθρώπων στα καλά και στα άσχημα, στα εύκολα και στα δύσκολα. Είναι η εμπιστοσύνη, η αγάπη, ο σεβασμός. Είναι η αρχή για τη δημιουργία οικογένειας.

Το μυστήριο του γάμου διαφοροποιείται ανά χώρα και θρησκεία. Στον ορθόδοξη εκκλησία, η ακολουθία του γάμου αποτελείται από δύο μέρη, που παλιά τελούνταν χωριστά αλλά σήμερα τελούνται το ένα μετά το άλλο: το πρώτο είναι η ‘’Ακολουθία του Αρραβώνος’’ και ακολουθεί η ‘’Ακολουθία της Στέψης’’ που αποτελεί το κυρίως μυστήριο.

Σε άλλες χώρες όχι μόνο η διαδικασία του μυστηρίου, αλλά και πολλά ακόμα έθιμα που σχετίζονται με την ημέρα του γάμου διαφοροποιούνται. Από την ημέρα του γάμου δεν λείπουν βέβαια και οι φωτογραφίες και πολλοί επαγγελματίες φωτογράφοι έχουν βραβευτεί κατά καιρούς για τις φωτογραφίες τους.

Ένας από αυτούς είναι και ο Έλληνας Κώστας Πέτσας, o οποίος το 2020 απαθανάτισε ένα ζευγάρι νεόνυμφων να επιπλέον στη θάλασσα.

kaluteres fotografies gamuo xronias 4

Δείτε ακόμα 19 βραβευμένες φωτογραφίες γάμου στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved