Τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα αν γίνεστε για πρώτη φορά γονείς

Διαχείριση οικονομικών: Tips για τους νέους γονείς

Τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα αν γίνεστε για πρώτη φορά γονείς
Bigstock

Η απόκτηση ενός παιδιού είναι σίγουρα μια απόφαση που πρέπει να παρθεί μετά από ώριμη σκέψη και πολλές συζητήσεις μεταξύ του ζευγαριού και αυτό γιατί ο ερχομός ενός μωρού στη ζωή σας σίγουρα θα φέρει μεγάλη χαρά και συνάμα... πολλά έξοδα.

Ειδικά αν γίνεστε για πρώτη φορά γονείς η ανατροφή ενός μικρού ανθρώπου μπορεί να σας φαίνεται βουνό. Και η αλήθεια είναι ότι οι προκλήσεις της καθημερινότητας με ένα μωρό στο σπίτι είναι πολλές και αφορούν τόσο τη φροντίδα του όσο και τα έξοδα που προκύπτουν.

Εμείς για να σας βοηθήσουμε βρήκαμε ορισμένους έξυπνους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα με ένα μωρό στο σπίτι.

moro paixnidia odontofiia

Ένδυση

Η αγορά νέων βρεφικών ρούχων είναι μια όμορφη διαδικασία αλλά είναι περιττή, ειδικά τους πρώτους μήνες που το παιδί μεγαλώνει εβδομάδα με την εβδομάδα. Επιπλέον το μωρό θα λερώνεται κυριολεκτικά όλη την ώρα, επομένως δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε ρούχα. Επενδύστε σε φορμάκια και μην πείτε όχι σε ρούχα που θέλουν να σας χαρίσουν φίλοι και συγγενείς.

Παιχνίδια

Οι γονείς λατρεύουν να αγοράζουν παιχνίδια για τα μωρά τους, αλλά τα βρέφη χρειάζονται μόνο λίγα αντικείμενα τον πρώτο χρόνο της ζωής τους. Επιλέξτε πολύχρωμα παιχνίδια που κάνουν λίγο θόρυβο, όπως:

  • Κουδουνίστρες
  • Μικρά λούτρινα παιχνίδια που προσαρμόζονται στο καρότσι και στο κάθισμα του αυτοκινήτου
  • Μασώμενα παιχνίδια (τα παιδιά βάζουν ο,τιδήποτε στο στόμα τους τον πρώτο χρόνο)

Βραστήρας

Γιατί να πληρώσετε χρήματα για μια συσκευή ενώ μπορείτε με έναν εύκολο και παραδοσιακό τρόπο να αποστειρώσετε πιπίλες και μπιμπερό; Μπορείτε με αποτελεσματικό τρόπο να αποστειρώσετε τα μπιμπερό και τις πιπίλες του παιδιού σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει.

Κρεβάτι

Αν έχει κάποιος να σας δώσει/δανείσει το κρεβάτι (και όχι το στρώμα) θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα. Διαφορετικά επενδύστε σε έπιπλα που μπορούν να μετατραπούν καθώς μεγαλώνει ο μωρό. Υπάρχουν στην αγορά πολυμορφικά βρεφικά κρεβατάκια που μετατρέπονται σε παιδικά-προεφηβικά σε πολύ καλές τιμές.

* Να θυμάστε αυτό που δεν πρέπει να δανείζεστε ή να χρησιμοποιείτε είναι το στρώμα. Καλύτερα να αγοράσετε ένα στρώμα για το μωρό σας σε περίπτωση που σας δώσει ένα κρεβάτι μια φίλη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved