Τέσσερις διαφορετικοί τρόποι για αποστειρώσετε τα μπιμπερό και τις πιπίλες του μωρού σας!

Υπάρχουν πολλοί και διαφορετικοί τρόποι για να κρατήσετε αποστειρωμένα και καθαρά τα μπιμπερό, τις πιπίλες και τις θηλές των μπουκαλιών του μωρού σας.

Τέσσερις διαφορετικοί τρόποι για αποστειρώσετε τα μπιμπερό και τις πιπίλες του μωρού σας!

Δεν είναι λίγες οι φορές που σας έχουμε παρουσιάσει αρκετούς τρόπους αποστείρωσης όπως:

Κάποιοι από εσάς γνωρίζετε ότι η αποστείρωση γίνεται με τη χρήση ειδικής συσκευής που πωλείται στα καταστήματα βρεφικών ειδών. Γνωρίζετε όμως ότι μπορείτε να αποστειρώστε τα μπουκάλια και τα μπιμπερό βράζοντάς τα, χρησιμοποιώντας κρύο νερό ή τοποθετώντας τα στα μικροκύματα;

Αποστείρωση αποστειρωτή:
Στο ειδικό δοχείο αποστείρωσης τοποθετείτε κρύο νερό και τα μπιμπερό και οι πιπίλες αποστειρώνονται ενώ παράλληλα δεν αλλοιώνονται όπως συμβαίνει καμιά φορά στο βράσιμο. Τα σκεύη διατηρούνται αποστειρωμένα, ανάλογα με τις οδηγίες που αναφέρει η κάθε συσκευή.

Αποστείρωση με κρύο νερό:
Αυτή η διαδικασία αποστείρωσης διαρκεί περίπου 30 λεπτά αλλά τα αποστειρωμένα μπιμπερό και οι πιπίλες, διατηρούνται για πολύ περισσότερες ώρες αποστειρωμένα. Χρησιμοποιείται σκεύος κρύου νερού στο οποίο διαλύονται ειδικές ταμπλέτες αποστείρωσης σκευών. Αν και αυτή η τεχνική είναι ευρέως διαδεδομένη στο εξωτερικό, εδώ στην Ελλάδα, οι παιδίατροι δεν την προτείνουν στις νεαρές μανούλες.

Αποστείρωση με μικροκύματα:
Ως διαδικασία δεν είναι καθόλου εύκολη, καθώς απαιτείται απαραίτητος εξοπλισμός ώστε να επιτευχθεί, ο οποίος περιέχει θήκες για τα μπουκάλια. Τα μικροκύματα θεωρούνται «ευκολία» μιας και σε 1,5 λεπτό τα μπουκάλια είναι έτοιμα και αποστειρωμένα!

Αποστείρωση με βρασμό:
Η αποστείρωση με το βρασμό σε κατσαρόλα, είναι ο παραδοσιακός τρόπος που εμπιστεύονται πολλές γυναίκες. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να γεμίσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με φιλτραρισμένο νερό και να τη βάλετε να βράσει.
Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει μπορείτε να τοποθετήσετε τα μπιμπερό μέσα και να βεβαιωθείτε ότι τα μπουκάλια σας είναι ανθεκτικά στο βράσιμο. Βράστε τα για 10 λεπτά και σιγουρευτείτε ότι είναι καλυμμένα με το νερό κατά το βρασμό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved