Μπισκότα οδοντοφυΐας για να ανακουφίσετε τον πόνο του μωρού σας - Συνταγή

Μαργαρίτα Νικολάου
Μπισκότα οδοντοφυΐας για να ανακουφίσετε τον πόνο του μωρού σας - Συνταγή
Bigstock

Μια εύκολη συνταγή για μπισκότα οδοντοφυΐας που θα ανακουφίσουν το μικρό σας.

Η εμφάνιση των πρώτων δοντιών είναι ένα σημαντικό ορόσημο για κάθε μωρό, αλλά μπορεί να συνοδεύεται από πόνο και δυσφορία. Τα τρυφερά ούλα του μωρού σας σπρώχνονται καθώς τα δόντια αναδύονται, προκαλώντας πόνο που το μικρό σας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι να ανακουφίσετε τον πόνο. Μια κρέμα ταχείας αναισθησίας μπορεί να τρίβεται στα ούλα για άμεση ανακούφιση. Παράλληλα, τα δαχτυλίδια οδοντοφυΐας που έχουν ψυχθεί στο ψυγείο προσφέρουν δροσιά και απαλή πίεση στα ούλα, μειώνοντας την ενόχληση ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα οδοντοφυΐας.

Συνταγές για μωρά: Σπιτικά μπισκότα οδοντοφυίας χωρίς ζάχαρη

Όπως εξηγεί ο οδοντίατρος Αλέξανδρος Μάνος DDS, MOrth, στο Mothersblog.gr εάν ο παιδίατρος συμφωνεί, μπορείτε να χορηγήσετε στο μωρό ακεταμινοφαίνη ή ιβουπροφαίνη για παρατεταμένη ανακούφιση. Η ιβουπροφαίνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, καθώς μειώνει τον πόνο και το πρήξιμο των ούλων. Και τα δύο φάρμακα βοηθούν επίσης στη μείωση μικρής αύξησης της θερμοκρασίας, που μπορεί να συνοδεύει την οδοντοφυΐα.

Ευτυχώς, ο πόνος στην οδοντοφυΐα έρχεται και φεύγει. Ακολουθεί μια εύκολη συνταγή για μπισκότα οδοντοφυΐας που θα ανακουφίσουν το μικρό σας.

https://www.instagram.com/reel/DLJukCMov-7/

Μπισκότα κατάλληλα για τα πρώτα δοντάκια του μωρού. Δοκιμάστε τα

Μπισκότα γλυκοπατάτας & φυστικοβούτυρου για αντιμετώπιση οδοντοφυΐας

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 10'

Υλικά

  • 1 μικρή γλυκοπατάτα
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 50 γρ. φυστικοβούτυρο (απαλό)
  • 4 κ.σ. γάλα

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 140°C (αέρας) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Τρυπήστε τη γλυκοπατάτα και ψήστε στο φούρνο μικροκυμάτων για 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αφήστε να κρυώσει και πολτοποιήστε 50 γρ. με ένα πιρούνι.
  • Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα και το φυστικοβούτυρο. Τρίψτε με τα δάχτυλα μέχρι να μοιάζει με ψίχουλα. Προσθέστε τη γλυκοπατάτα και το γάλα και ζυμώστε μέχρι να σχηματιστεί ζύμη.
  • Ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος 1 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε στρογγυλά δαχτυλίδια με κουπάτ 4 εκ. και αφαιρέστε το κέντρο με κουπάτ 2 εκ.
  • Τοποθετήστε τα στο ταψί και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να γίνουν σφιχτά. Αφήστε να κρυώσουν πριν τα δώσετε στο μωρό.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved